Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Війна в Україні - найбільша, яку я коли-небудь бачив»

Річард Ґір укотре закликав світ підтримати Україну

«Війна в Україні - найбільша, яку я коли-небудь бачив»
«Війна в Україні - найбільша, яку я коли-небудь бачив»

Легендарний американський кіноактор Річард Ґір («Американський жиголо», «Хатіко», «Кралечка») підтримав українців у війні з російськими окупантами. Свою позицію зірка озвучила під час онлайн-виступу на другому «Саміті перших леді й джентльменів» у Києві.

За словами Річарда Ґіра, війна в Україні — «найбільша», яку він бачив коли-небудь у своєму житті. «Це війна зі злом. Якщо програємо, це надихне інших диктаторів у всьому світі, тому її не можна програти. Україна вже ніколи не буде такою, якою була раніше», — вважає Ґір.

72-річний актор каже, що люди в інших частинах світу повинні співчувати українцям і підтримувати їх. «Ми всі маємо відчувати певне співчуття, єдність, — додав Річард Ґір. — росіяни наробили стільки поганого впродовж своєї історії, чималої кількості поколінь… путін створив цю катастрофу, робить безглузді речі, знищує музеї, театри. Це розбиває моє серце. Люди, які народилися після Другої світової війни, не розуміють: як взагалі щось таке може відбуватися? Як можуть існувати диктатори, що виявляються настільки потужними, що можуть руйнувати історію чоловіків та жінок?».

Фото з відкритих джерел

Схожі новини