Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За ухилення від мобілізації – рік іспитового терміну

І такі випадки непоодинокі

«Самбірський міськрайонний суд виніс вирок мешканцю села Бісковичів за ухилення від мобілізації», — повідомило видання ZAXID.NET.

«Валер'ян Р., який є приватним підприємцем, проігнорував по­вістку про явку у центр комплектування та про проходження мед­комісії, за що передбачена кримінальна відповідальність, — пише видання. — Уклавши угоду з прокурором Самбірської окружної про­куратури, чоловік отримав рік іспитового терміну.

Протягом року чоловік має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Якщо протягом цього пері­оду вчинить правопорушення, то отримає реальний термін".

Як повідомили журналісту «ВЗ» у пресслужбі обласної прокура­тури, цей випадок не є прецедентом. Лише у Самборі п’ять прова­джень щодо «ухилянтів» від військової служби скерували до суду. Є такі випадки і в інших районах.

Тим часом переселенцю з міста Лисичанська Луганської об­ласті, який перебуває на обліку у Ковельському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний, вручили повістку про необхідність прибуття до військкомату для подальшого проходження військової служби під час мобілізації. Він у письмовій формі категорично відмовився від від­правки у складі команди для проходження військової служби. Його попередили про кримінальну відповідальність. Відбувся суд. У суді чоловік пояснив, що разом із двома малолітніми дітьми та дружиною через бойові дії тимчасово переселився у Ковель. Мовляв, поки вона працює швачкою і отримує дохід, за рахунок якого живе сім’я, він до­глядає дітей. Суддя призначила йому три роки «умовно»…

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень