Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У другій половині липня геомагнітного спокою теж не буде

За прогнозами вчених-аcтрофізиків, цей період обіцяє бути дещо насиченішим на збурення геомагнітного поля Землі, аніж перша половина місяця. Загалом передбачається ще три періоди зростання активності Сонця

Перший припаде на саму середину — 14−17 липня із піком 15 числа. Цю чо­тириденну геомагнітну бурю на собі від­чують усі люди. Можуть загостритися хронічні захворювання, з’явитися со­нливість, головний біль і швидка втом­люваність. Це може бути магнітна буря найнижчої категорії G1 (слабка магнітна буря) із амплітудою коливань магнітосфери у 5 балів. Тим, хто потерпаає від хронічних захворювань, рекомендуєть­ся запастися необхідними ліками зазда­легідь.

Другий період варто очікувати 22−23 липня. У ці дні намагайтеся не виходити на вулицю, не перевантажуватися фі­зично та емоційно, виконувати дихальні вправи та приймати контрастний душ. Варто відмовитися від вживання кави та алкоголю. Щодо геомагнітної напруже­ності, то вона не повинна перевищувати середньорівневих 4 балів.

Третій і заключний період збурення космічної погоди цього місяця очікується 30−31 липня. У цей період високої гео­магнітної активності можуть з’являтися запаморочення, сильний головний біль, прискорене серцебиття, перепади арте­ріального тиску, дратівливість та депре­сія. До того ж у піковий день — 30 числа — рівень геомагнітної активності може сягнути й 5 балів рівня бурі найнижчої ка­тегорії G1.

Схожі новини