Передплата 2024 ВЗ

У першій половині середини літа – два «подарунки космічної погоди»

На відміну від червня, який був доволі спокійним за активністю Сонця, липень, за прогнозами вчених-аcтрофізиків, обіцяє бути дещо насиченішим на збурення геомагнітного поля Землі

Тож тим, хто є метеозалежним чи метеочутливим, має хронічні захворювання, рекомендується уважніше стежити за своїм здоров’ям і самопочуттям, не перенапружувати організм, а також підтримувати контакт із близькими. Адже від впливу коливань геомагнітного поля найбільше потерпають кровоносна, серцево-судинна, нервова та навіть дихальна системи.

Загалом увесь ор­ганізм може важко переносити цей важкий період, а через це суттєво погіршу­ються самопочуття та психічний стан. Найчас­тіше спостерігаються такі симптоми: постійна втома без належної на це причини; зміни ар­теріального тиску; за­паморочення, сильний головний біль, втрата свідомості; зміни емо­ційного та фізичного стану; апатія; безпе­рервна сонливість чи безсоння; зниження продуктивності праці. Тому так важливо орієн­туватися у періодах і да­тах, коли очікувати «по­дарунків» від «космічної погоди» у першій поло­вині липня.

Загалом передбача­ється, що у цей період серйозні геомагнітні збурення будуть шкоди­ти жителям Землі двічі. 7 липня очікується збурення середньої сили. Амплітуда коливань маг­нітосфери сягатиме чотирьох балів. Тому людям з хро­нічними захворювання­ми, а також з постійними перепадами артеріаль­ного тиску краще уваж­но стежити за самопо­чуттям. Метеочутливим краще відмовитися від міцної кави, чорного та зеленого чаю, а також алкоголю. Не будуть за­йвими профілактичні за­ходи та прийоми ліків. Треба утриматися від перенавантажень.

Наступного разу про­блемний період очіку­ється 15 липня. І це вже може бути магнітна буря найнижчої категорії G 1 (слабка магнітна буря) із амплітудою коливань магнітосфери у 5 балів. Вони на людей матимуть сильний ступінь впливу. Лікарі попереджають, що самопочуття може суттє­во погіршитися не тільки у метеозалежних людей, а у всього населення пла­нети. А тим, хто страждає від хронічних захворю­вань, рекомендується запастися необхідними ліками заздалегідь.

Схожі новини