Передплата 2024 «Добра кухня»

Андрій Годик: “Львівщина готова дати відсіч білорусі”

Чиновник закликав не нехтувати сигналом повітряної тривоги через посилення ракетних та авіаударів з північного напрямку

Андрій Годик: “Львівщина готова дати відсіч білорусі”
Андрій Годик: “Львівщина готова дати відсіч білорусі”

Ризик вторгнення армії білорусі в Україну зберігається, але Львівщина готова дати відсіч. Для цього в області зводять спеціальні оборонні укріплення.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

«Ризик вторгнення з північного напрямку ніхто не скасовував, — каже пан Годик. — Підготовка триває шляхом спорудження на Львівщині додаткових оборонних та інженерних мереж. Ми готові до всього… Але передусім треба бути готовими до посилення ракетних та авіаударів з північного напрямку. Наші завдання — злагодження всіх сил і засобів, як правоохоронного блоку, так і військових, щодо координації планів відсічі агресії з білорусі. Також це налагодження взаємодії з сусідніми областями, зокрема, з Волинською областю щодо спільного захисту від нападу білорусів».

Про кримінальні справи щодо державної зради

Із 24 лютого, коли в Україні почалася повномасштабна війна, в управлінні Служби Безпеки України у Львівській області перевірено понад три тисячі осіб щодо можливої їх участі у коригуванні вогню, державній зраді чи співпраці з ворогом. З них, інформує Андрій Годик, 340 осіб потрапили під додаткову перевірку спецслужб.

«За результатами цих перевірок розпочато 40 кримінальних проваджень, 16-и особам вже оголошено підозру у вчиненні злочинів проти національної безпеки. Щодо дев’яти осіб справи скеровано до суду щодо державної зради», — зауважив Андрій Годик.

Про роботу ППО та збиті ракети

За словами чиновника ЛОВА, з 24 лютого, ППО Повітряного Командування «Захід» збили над Львівською областю 24 крилаті ракети та 11 безпілотних літальних апаратів.

«Наше ППО проводить фантастичну роботу, — каже пан Годик. — Ми з ними взаємодіємо по різних напрямах: фінансування ремонтних робіт протиракетних установок, технічне переоснащення командного і аналітичного центру. Додаток у смартфоні „Шось летить“ (його розробили у ЛОВА для того, щоб мешканці області повідомляли про підозрілі предмети в небі) теж допомагає нашим захисникам неба виявляти і ефективно працювати по тих повітряних об’єктах, які несуть загрозу мирним мешканцям Львівщини».

Фото Львівської ОВА

Схожі новини