Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Повноцінна їжа для немовлят

Природа створила материнське молоко як найбільш повноцінну та життєдайну їжу для немовлят, багату вітамінами та мінеральними солями. На жаль, його іноді заміняють коров’ячим молоком або штучними сумішами, основу яких становить продукт, призначений для вигодовування телят, а не немовлят

Материнське молоко порівняно з коров’ячим міс­тить утричі менше білків, вони легко засвоюються ди­тячим організмом. По-друге, в їхньому складі немає b-лактоглобулінів, які можуть спричинити алергійні реак­ції. У материнському молоці значно більше лактози, яка поліпшує засвоєння організмом кальцію, отже, кісткова система має будівельний матеріал для росту.

Ненасичені жирні кислоти, що є в молоці матері, спри­яють розмноженню клітин, регулюють кровообіг, підви­щують загальну опірність організму, вироблення гормо­нів, ферментів, а так звані чинники росту впливають на ріст у кишечнику немовлят біфідобактерій, вони, своєю чергою, зумовлюють нормальну кислотність шлункового соку і рівновагу кишкової мікрофлори.

І ще величезний плюс грудного молока — воно сте­рильне (навіть якщо у матері мастит, воно не містить мі­кробів), через що дитина забезпечується від інфікування шлунковими хворобами.

Нінель Кузнецька.

Схожі новини