Повноцінна їжа для немовлят
Природа створила материнське молоко як найбільш повноцінну та життєдайну їжу для немовлят, багату вітамінами та мінеральними солями. На жаль, його іноді заміняють коров’ячим молоком або штучними сумішами, основу яких становить продукт, призначений для вигодовування телят, а не немовлят
Материнське молоко порівняно з коров’ячим містить утричі менше білків, вони легко засвоюються дитячим організмом. По-друге, в їхньому складі немає b-лактоглобулінів, які можуть спричинити алергійні реакції. У материнському молоці значно більше лактози, яка поліпшує засвоєння організмом кальцію, отже, кісткова система має будівельний матеріал для росту.
Ненасичені жирні кислоти, що є в молоці матері, сприяють розмноженню клітин, регулюють кровообіг, підвищують загальну опірність організму, вироблення гормонів, ферментів, а так звані чинники росту впливають на ріст у кишечнику немовлят біфідобактерій, вони, своєю чергою, зумовлюють нормальну кислотність шлункового соку і рівновагу кишкової мікрофлори.
І ще величезний плюс грудного молока — воно стерильне (навіть якщо у матері мастит, воно не містить мікробів), через що дитина забезпечується від інфікування шлунковими хворобами.
Нінель Кузнецька.