Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Монастирський: Потрібно дозволити українцям купувати та зберігати зброю для захисту власної домівки

  • 23.06.2022, 03:15
  • 669

Очільник МВС заявив, що повномасштабна війна проти України показала, що десятки тисяч одиниць зброї, які влада роздала силам оборони, — прямий доказ того, що українці вміють «володіти зброєю»

Монастирський: Потрібно дозволити українцям купувати та зберігати зброю для захисту власної домівки
Монастирський: Потрібно дозволити українцям купувати та зберігати зброю для захисту власної домівки

В інтерв’ю Bloomberg News міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів про розширення переліку зброї серед цивільного населення.

«Для мене це підстава вважати, що можна дозволити українцям купувати та зберігати зброю для захисту власної домівки. Однак вона має бути лише за чітких критеріїв дозволу та визначеної відповідальності. Післявоєнний заклик здати зброю не буде почутий, оскільки більшість українців і надалі почуватимуться небезпечно», — сказав міністр.

Денис Монастирський наголошує, володіння короткоствольною зброєю на законному рівні буде запобіжним заходом в очікуванні «різкого повоєнного зростання злочинності».

Міністерство внутрішніх справ очікує, що у Раді готується до другого читання законопроєкт про обіг цивільної зброї, який буде готовий протягом двох місяців.

Під час інтерв’ю Денис Монастирський повідомив, що це питання викликало неабияку дискусію. Оскільки російське вторгнення наближається до свого п’ятого місяця, більшість українців підтримують таке рішення.

У травні агентство «Рейтинг» провело опитування, згідно з яким 58% українців підтримують цивільну зброю, тоді як 39% — проти: «Це було перше опитування, яке показало, що кількість тих, хто підтримує надання громадянам права на володіння вогнепальною зброєю зросла більш ніж удвічі», — наголосив Денис Монастирський.

Нагадуємо, у травні проводилося онлайн-опитування в «Дії», яке МВС та Мінцифри провели за дорученням Президента. 58% вважають, що українське суспільство готове до розширення переліку дозволеної вогнепальної зброї.

Схожі новини