Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відкрили оновлений пункт пропуску “Краковець-Корчова”

Збільшено кількість смуг для вантажівок — з чотирьох до десяти, з’явилися додаткові павільйони для митного та паспортного контролю

Відкрили оновлений пункт пропуску “Краковець-Корчова”
Відкрили оновлений пункт пропуску “Краковець-Корчова”

У понеділок, 20 червня, на Львівщині урочисто відкрили відреконструйований пункт перетину кордону «Краківець-Корчова» (у рамках проєкту «Відкритий кордон»).

Роботи над збільшенням пропускної спроможності на пункті стартували два тижні тому. Зокрема, збільшено кількість смуг для вантажівок — з чотирьох до десяти, створено шість додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.

Як сказав під час відкриття пункту перетину кордону «Краківець-Корчова» голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, проєкт «Відкритий кордон» передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні та покращення логістики на напрямку Україна — Польща та ЄС.

«Проєкт започаткований у межах домовленостей президента України та президента Польщі», — зауважив Козицький. — Тепер перетинати кордон через ПП «Краковець-Корчова» суттєво легше. Сподіваємося, що цього кордону скоро не буде. Також на кордоні облаштують ще п’ять пунктів для вантажівок, збудують новий автобусний термінал".

Керівник Міністерства інфраструктури України Олександр Кубраков додав, що Кабінет Міністрів України має перемовини про приєднання до проєкту «Відкритого кордону» Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови, аби так само модернізувати пункти пропуску на всіх Західних кордонах України.

Коли заблоковані морські порти, значення сухопутних коридорів на західних кордонах для економіки України вкрай важливі.

Фото автора

Схожі новини