Передплата 2024 «Добрий господар»

Захист суверенітету – обов’язок громадян: Зеленський відповів на петицію про виїзд чоловіків

  • 11.06.2022, 10:52
  • 768

Президент Володимир Зеленський зазначив, що, згідно із законом, захист суверенітету України є обов’язком громадян, і що права і свободи людини можуть бути обмежені під час воєнного стану

Захист суверенітету – обов’язок громадян: Зеленський відповів на петицію про виїзд чоловіків
Захист суверенітету – обов’язок громадян: Зеленський відповів на петицію про виїзд чоловіків

Відтак, він оприлюднив свою відповідь на петицію щодо виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

«Як президент України — гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина… зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу.

За статтею 65 Основного закону України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України", — наголосив президент.

Він також зазначив, що, згідно із Конституцією, право громадян вільно виїжджати із території України може бути обмежене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

За його словами, в указі від 24 лютого про введення воєнного стану в Україні йдеться, що обмеження скасують після завершення дії воєнного стану.

Зеленський також нагадав, що правила перетину держкордону України встановлює Кабмін, зокрема — й на період дії воєнного стану.

Щодо запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців Зеленський зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні відповідно до закону здійснює уряд.

Президент повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати пропозиції, які вказані в електронній петиції.

Фото із мережі

Схожі новини