М’яту слід збирати до цвітіння
Для цілющого чаю згодиться м’ята. Заготовляють її перед цвітінням, у період формування бутонів (тоді рослини містять максимум ефірних олій)
Беріться за справу погожої днини, коли спала роса. Зрізані стебла зв’язують пучками та підвішують донизу головками чи розкладають на піддонах у добре вентильованому приміщенні. Стежте, аби сюди не потрапляли прямі сонячні промені, котрі знижують цінні властивості сировини. Оптимальна температура повітря — +20-+35°С.
Приблизно через тиждень листочки почнуть легко відламуватися від пагонів. Це ознака, що процес сушіння закінчений.
Готову сировину дають у скляні банки або лляні мішечки та заносять до провітрюваного приміщення.
Фото ілюстративне з сайту pexels