Передплата 2024 «Добрий господар»

М’яту слід збирати до цвітіння

Для цілющого чаю згодиться м’ята. Заготовляють її перед цвітінням, у період формування бутонів (тоді рослини міс­тять максимум ефірних олій)

М’яту слід збирати до цвітіння
М’яту слід збирати до цвітіння

Беріться за справу пого­жої днини, коли спала роса. Зрізані стебла зв’язують пучками та підвішують до­низу головками чи розкла­дають на піддонах у добре вентильованому приміщенні. Стежте, аби сюди не потра­пляли прямі сонячні промені, котрі знижують цінні власти­вості сировини. Оптимальна температура повітря — +20-+35°С.

Приблизно через тиждень листочки почнуть легко відла­муватися від пагонів. Це озна­ка, що процес сушіння закінче­ний.

Готову сировину дають у скляні банки або лляні мішечки та заносять до провітрюваного приміщення.

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини