Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лише переговори можуть відновити мир, - Макрон

  • 10.05.2022, 12:55
  • 659

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що лише якнайшвидше припинення вогню та переговори між Україною і росією сприятимуть досягненню миру

Лише переговори можуть відновити мир, - Макрон
Лише переговори можуть відновити мир, - Макрон

Про це він заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні, пише Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

Він переконаний, що припинення вогню якомога швидше досі є основною метою, адже це єдине, що може завершити переговори, які розпочали делегації України і росії для того, щоб далі отримати мир і вивести російські війська з України.

«Ми надалі сконцентровані на наших цілях зробити все, щоб досягти режиму припинення вогню. Допомогти Україні у переговорах на умовах, які Україна визначить для себе, оскільки наша позиція — бути на боці суверенітету і територіальної цілісності України. Не більше, не менше. Ці переговори — це єдине, що може відновити мир», — наголосив Макрон.

За його словами, зважаючи на це, Європа відіграватиме свою роль у гарантуванні безпеки, це будуть обговорювати разом з Україною та багатьма іншими союзниками. Також європейці допомагатимуть відбудовувати Україну, що вони уже роблять.

Читайте також: Україна змінює цілі у війні, — Кулеба

Фото з мережі

Схожі новини