Передплата 2024 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 14 – 24 квітня

У ці дні особам, які чутливо реагують на зміни впливу геомагнітного поля Землі на самопочуття і стан здоров’я, варто бути готовим до «подарунків» космічної погоди

Магнітні бурі на 14 – 24 квітня
Магнітні бурі на 14 – 24 квітня

Найвідчутнішими із них будуть ко­ливання середньої інтенсивності (4 бали), які вчені прогнозують на 20, 21 та 23 квітня. Вони, найімовірніше, ма­тимуть вплив на метеозалежних людей та тих, у кого є проблеми зі здоров’ям. Всі інші можуть відчути незначне погіршення самопочуття — головний біль або слабкість.

Також варто очікувати під час кількох днів, що атмосфера піддаватиметься мінімальним геомагнітним збуренням у 2 бали. Це може відбуватися з вечо­ра 17 — до вечора 20 квітня. Цей рівень впливу Сонця — найменший. За таких показників люди практично не зазнають ніяких змін або перепадів настрою. Лише дехто може відчути легкий голо­вний біль, який зазвичай швидко ми­нає.

Не обійдеться у цей період і без гео­магнітного штилю (коли сонячне світи­ло зовсім не бажає виявляти активнос­ті). Його вчені прогнозують з вечора 23 — до вечора 24 квітня. У такий час люди не просто не відчувають загострення захворювань, а навпаки, стають спо­кійнішими, врівноваженішими та по­чуваються як після відпочинку. І це не може не тішити, адже цього дня, 24 квітня, християни відзначатимуть ве­ликий день Воскресіння Христового.

Читайте також: Фантомні сирени

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень