Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Концерт на підтримку України в Бірмінгемі зібрав $16 млн

  • 30.03.2022, 15:17
  • 771

"Концерт для України" в Бірмінгемі за участю попзірок Еда Ширана, Каміли Кабелло, Емелі Санде, Грегорі Портера, Тома Оделла і Snow Patrol зібрав $16 млн

Концерт на підтримку України в Бірмінгемі зібрав $16 млн
Концерт на підтримку України в Бірмінгемі зібрав $16 млн

Про це повідомляє BBC.

Зазначимо очікувалось, що доходи від спонсорства та реклами, отримані від трансляції, становитимуть близько $ 4 млн — тобто план перевиконаний в 4 рази. Усі кошти будуть передані на потреби українців, які стали жертвами російської агресії.

«Дуже дякую, що прийшли, — сказав Ед Ширан, звертаючись до 8-тисячної аудиторії та глядачів телеканалу ITV. — Це така важлива справа, і для мене велика честь бути тут».

Коли актори Темсін Грейг та Едді Марсан зачитували історії двох українців, яким довелося рятуватися від російського вторгнення, їм акомпанував шотландський скрипаль Нікола Бенедетті.

Читання закінчилося трансляцією ролика, в якому український скрипаль Ілля Бондаренко грає народну пісню «Вербова дощечка».

Додамо, що на концерті виступила співачка Джамала із піснею «1944». У основі цієї пісні — історія її прабабусі, яка була серед тисяч татар, насильно депортованих із Криму Йосипом Сталіним під час Другої світової війни.

Читайте також: $ 100 тис. за портрет вчительки з розбомбленого Чугуєва

Фото з мережі

Схожі новини