Передплата 2024 «Добрий господар»

На підтримку України 94 скрипалів світу зіграли українську народну пісню

  • 10.03.2022, 20:45
  • 1 023

Лондонської скрипальки Керенці Пікок організувала 94 музикантів з 29 країн зіграти на підтримку України. Вони виконали українську народну пісню “Вербова Дощечка”

На підтримку України 94 скрипалів світу зіграли українську народну пісню
На підтримку України 94 скрипалів світу зіграли українську народну пісню

Про це пише Суспільне.

Разом із дев'ятьма українськими скрипалями зіграли музиканти з Лондонського симфонічного оркестру, Токійського симфонічного оркестру, Філармонії Осло, Голлівудських студій та кращі скрипалі з усього світу, включаючи Ірландію, Нідерланди, Польщу, Південну Корею, Південну Африку, Молдову, Данію, Індію та вся скрипкова секція Мюнхенського камерного оркестру.

«Я потоваришувала з деякими молодими скрипалями в Україні через Instagram і з'ясувала, що деякі з них перебувають у підвальних укриттях, але зі своїми скрипками. Тому я попросила колег зі всього світу акомпанувати їм у гармонії. І мені надіслали відео від 94 скрипалів із 29 країн. За 48 годин! Дивовижна співпраця у створенні міжнародного хору скрипалів у підтримку України. Українському скрипалеві Іллі Бондаренку довелося знімати відео між вибухами, тому що він не міг чути свою гру», — каже скрипалька Керенца Пікок.

Читайте також: Переможець Євробачення-2017 заспівав українською мовою пісню «Обійми» гурту «Океан Ельзи»

Фото: скріншот

Схожі новини