Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівщина - гуманітарний коридор

За п‘ять днів війни з Польщі повернулося 26 тисяч чоловіків призовного віку, які готові вступати у лави тероборони

Станом на ранок 2 березня, у Львівській області відносно спокійна ситуація (о 10:24 год пролунав сигнал повітряної тривоги). За минулу добу був один сигнал сирени. Це пов"язано з тим, що була можлива повітряна небезпека зі сторони Білорусі. Ударів і пострілів не було.

Про це сказав на брифінгу начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Про гуманітарні вантажі

«Львівщина стала гуманітарним коридором, який доставляє продукти, зброю і все необхідне для наших бійців, — каже Максим Козицький. — За минулу добу близько двохсот тонн допомоги було розподілено на інші області: Одесу, Херсон, Київ, Житомир. Майже 400 автомобілів перевозять гуманітарні вантажі (через польський кордон). На потреби армії зібрано понад 17 млн грн».

Про черги на кордонах

Максим Козицький повідомив, що на польському кордоні потрохи зменшуються черги охочих виїхати у безпечне місце, а саме у Польщу. На пунктах пропуску — 300−400 машин. Є і позитивні новини: понад 26 тисяч чоловіків призовного віку повернулися з Польщі до України. Каже, мужчини готові вступати у лави територіальної оборони та армії.

На Львівщині мобілізовано понад 12 тисяч чоловіків, які пішли на фронт. Формують тероборону для захисту міста. Патрулюють місто разом з представниками поліції.

Про «зайві» блокпости

«Готуємося зустрічати ворога, займаємося виробництвом протитанкових їжаків, коктейлів Молотова, — каже Максим Козицький. — Звертаюся до людей, які взялися будувати блокпости. Їх спорудили настільки багато, що створено проблеми з пересуванням в області. Велика кількість вантажівок їде в сторону Києва, Житомира, Вінниці, Одеси. Ті блокпости створюють нам перешкоди для доставки вантажу, а також для переміщення військових. Працюємо над їх зменшенням, маємо забезпечувати транспортні коридори для армії та гуманітарного вантажу».

Про фейки ворога

Роксолана Яворська, речниця управління СБУ у Львівській області, додала, що ворог активно розповсюджує фейки, зокрема, що буцімто керівництво України, уряд капітулювало, покинуло країну… Цю брехню поширюють через різні канали інформації, в тому числі розсилки на телефони. «Мета цього фейку — посіяти паніку, — каже пані Роксолана. — Ще один фейк — окупанти ставлять устаткування мобільного зв"язку, який може перебивати мережі. Далі — поради з налаштувань мобільної мережі. Це все неправда!».

Читайте також: Окупанти найближчим часом запустять інформаційно-психологічну війну, — Резніков

Схожі новини