Передплата 2024 ВЗ

Порошенко озвучив план дій для зміцнення оборони країни

  • 16.02.2022, 09:15
  • 1 042

Петро Порошенко під час телемарафону в ефірі «Прямого» та «5 каналу» «Як зберегти Україну» озвучив план дій для зміцнення обороноздатності держави

Порошенко озвучив план дій для зміцнення оборони країни
Порошенко озвучив план дій для зміцнення оборони країни

Лідер партії «Європейська Солідарність» наголосив, що відповідні законопроєкти вже давно зареєстровані у Верховній Раді.

«Перше — дати достойне фінансове забезпечення українським воїнам. Не може воїн отримувати менше охоронця супермаркету. Причому і воїнам в пунктах постійної дислокації, і воїнам, які на фронті. Людина, яка в окопі захищає нашу з вами свободу, землю і державу, вона заслужила право отримати 50 тис грн», — вважає Порошенко.

«Друге — терміново наповнити порожні стратегічні резерви. Доля дає нам трохи часу. Ми маємо знати, що у нас все напоготові. Починаючи від пального. У нас немає в резерві бронежилетів і кевларових шоломів. Взагалі. Три роки ніхто не хоче підписувати закупівлю бронежилетів. І зараз вони збираються купувати їх за кордоном, хоча за наших часів це було налагоджено в Україні», — наголосив Порошенко.

«Третє — профінансувати і розгорнути підрозділи територіальної оборони, озброїти їх. Зараз я можу вже сказати, що зброя для київської бригади територіальної оборони розташована в Десні. А хто як буде добиратися, везти? Що ви робите? І в цих умовах ми цього не можемо прийняти», — вважає п’ятий Президент.

«Четверте — забезпечити фінансування Державного оборонного замовлення, в першу чергу ракетних технологій. Ми розробили „Нептуни“, де вони? Вони дуже якісно себе показали. В першу чергу „Вільха“. Перемодернізуйте і забезпечте системи залпового вогню великої дистанції. Державне оборонне замовлення — це понад усе. Для цього ми сьогодні вийшли і вимагали — проголосуйте 50 млрд, все розраховано, ми знаємо звідки зняти, знаємо що дати. Наступна позиція — дайте можливість територіальній обороні застосовувати зброю під час агресії, зніміть законодавчі обмеження», — наголосив Порошенко.

«Наступна позиція: розосередьте авіацію, реактивну крупнокаліберну артилерію, забезпечте прикриття об’єктів інфраструктури протиповітряної і протиракетної оборони, щоб не дозволити себе взяти в кільце, захистить лінію Маріуполь-Крим для того, щоб не допустити прориву з суходолу. Виставте бригаду в Житомирській області, в Поліссі, виставте бригаду розгорнуту в Чернігівській області для північно і північно- східного напрямку», — зауважив Порошенко.

«Ви мене вночі розбудіть, і я вам буду казати, як захистити країну. А найголовніше — не все залежить від Зеленського, не все залежить від цієї некомпетентної, на жаль, хаотичної влади, яка працює виключно на піар. Багато чого залежить і від нас з вами. Кожен має знати своє місце. Не у випадку війни, а зараз», — переконаний Порошенко.

«У 2014 році ви не питали, як перераховувати свої копійчини, будучи волонтером, українському війську. Як завозити бронежилети, яким чином вести генератори, в якій спосіб завозити кровозупиняючі засоби, яким чином одягти чи доставити машини, бо українське військо їздило на шкільних автобусах. Ми це з вами пам’ятаємо і в треніках спортивних вони йшли воювати. Ми маємо зараз іншу армію, але кожен з вас може зробити свій внесок», — наголосив Петро Порошенко.

Він зауважив, що Путін буде продовжувати тиск на Україну.

«Я, як п’ятий Президент України, як Верховний Головнокомандувач у 2014−2019 роках, хочу наголосити: я нікому і ніколи не дозволяв тиснути на Україну в питаннях безпеки і в інших питаннях, імплементації мінських домовленостей або федералізації країни, або обмеження нашої перспективи в НАТО. І точно не дозволю цього в майбутньому. Тому поважайте свою державу, не дайте владі порушити Конституцію. Це дуже важливо — і все в нас буде добре. Ми маємо справжню мотивацію, ми знаємо, за що ми б’ємося, ми знаємо, як захищати нашу свободу, нашу волю, нашу демократію і нашу інтеграцію в ЄС. І все в нас буде добре, бо ми сильніші», — резюмував Порошенко.

Читайте також: Безпека України — не в Будапештському меморандумі, а у Вашингтонському договорі, — Порошенко

Фото зі сайту ЄС

Схожі новини