Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові невідомі напали на муніципальний мистецький центр

  • 13.02.2022, 14:50
  • 988

Вони пошкодили майно та зірвали виставку художника-анархіста Давида Чичкана

У Львові невідомі напали на муніципальний мистецький центр
У Львові невідомі напали на муніципальний мистецький центр

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Сьогодні вранці, 13 лютого, група чоловіків увірвалась у Львівський муніципальний мистецький центр на вул. Стефаника, 11. Вони пошкодили речі галереї та розклеїли у виставковому залі QR-коди із написами «Тут кажуть, що Майдан і антимайдан — це одне і те саме» та «Тут пропагують комунізм за ваші гроші». Таким чином невідомі відреагували на виставку художника-анархіста Давида Чичкана, яка зараз проходить у мистецькому центрі.

За словами адміністраторки Львівського муніципального мистецького центру Марти Любів, близько 10:30 у галерею зайшло 15 молодиків. Чоловіки були одягнені в чорне, частина з них були в масках. Спочатку адміністраторці здалося, що це звичайні відвідувачі галереї. Один з них представився Вадимом Рибачуком.

Чоловік, на ім'я Вадим Рибачук є співзасновником організації «Львівське ветеранське братерство». Також профіль Вадима Рибачука є на сайті ГО «Твереза Україна».

Вас також може зацікавити: Очільник ВООЗ назвав умову закінчення «гострої фази» пандемії

«Я попросила, щоб вони показали сертифікат вакцинації, показав лише один. Потім вони швидко обійшли територію виставкового залу, де у нас проходить виставка Давида Чичкана „Стрічки та трикутники“. На цьому підґрунті і виник конфлікт. Чоловіки були радикально налаштовані, зірвали веселковий прапор [не пов'язаний з виставкою], пошкодили майно галереї та вибили телефон з рук відвідувача, бо їм здалося, що він знімає їх на камеру», — повідомила Марта Любів.

Чоловіки розвішали у мистецькому центрі QR-коди з надписами: «Тут кажуть, що Майдан і антимайдан — це одне і те саме» та «Тут пропагують комунізм за ваші гроші». QR-код переводить на анонімну публікацію «Що не так з Львівським муніципальним центром?», де критикується уся діяльність мистецького центру та, зокрема, виставка Давида Чичкана. Роботи художника Давида Чичкана молодики не пошкодили.

Адміністрація галереї уже написала заяву у поліцію щодо пошкодження майна.

Читайте також: За самбірських суддів взялося ДБР!

Давид Чичкан — сучасний український художник, який розвиває критичний напрямок в мистецтві. Працює з такими методами, як графіка, живопис, стріт-арт та перформанс.

«У своїй експозиції „Стрічки та трикутники“ Давид запрошує поглянути на його ескапістський світ вигаданої України. Тут за його фантазіями більшовики не знищили УНР, й історична лінія цієї держави не переривається, а зараз на наших теренах панує соціал-демократія. Давид вважає, що синьо-жовтої символіки недостатньо, аби повністю розкрити ідею цієї країни, адже вона малоінформативна. Тому він додає ще три стрічки різних кольорів: чорну — як символ анархізму, фіолетову — колір фемінізму і червону — соціалізм, який, як вважає Давид, є невіддільною частиною самої ідеї українства», — вказано на сайті Львівського муніципального центру.

Усі новини за темою Львів читайте тут

Фото: скрін з відео

Схожі новини