Передплата 2024 ВЗ

ВООЗ схвалила ще один препарат для лікування важких форм коронавірусу

  • 12.02.2022, 12:30
  • 752

Імунодепресор тоцилізумаб, який раніше застосовували для лікування артритів, схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) як медикаментозний засіб для лікування важких форм коронавірусу

ВООЗ схвалила ще один препарат для лікування важких форм коронавірусу
ВООЗ схвалила ще один препарат для лікування важких форм коронавірусу

Згідно з клінічними випробуваннями під егідою ВООЗ, внутрішньовенні ін'єкції тоцилізумабу знижують ризик смерті у пацієнтів з тяжкою та вкрай тяжкою формою ковіду.

На сайті ВООЗ йдеться, що препарат, який є моноклональним антитілом, пригнічує надмірну активність рецептора ІЛ-6 (інтерлейкіну 6), спровоковану коронавірусом, блокуючи так розвиток запального процесу в організмі.

У повідомленні також вказано, що застосування тоцилізумабу зменшило період госпіталізації пацієнтів.

Незважаючи на внесення цього препарату до списку затверджених ВООЗ засобів для лікування коронавірусу, поки скористатися ним зможуть не всі.

Як зазначили у ВООЗ, нині тоцилізумаб є дефіцитним та дорогим засобом: його ціна в США коливається від 500 до 600 доларів за один укол.

Причиною цього є монопольне виробництво препарату швейцарською компанією Roche. Тому у ВООЗ висловили надію, що підвищення попиту продиктує необхідність виходу на ринок та інших виробників, що знизить його вартість. А поки це станеться, ВООЗ намагається переконати компанію Roche знизити ціну на тоцилізумаб для країн із низьким та середнім рівнем доходу.

Читайте також: Як в Україні отримати ліки від коронавірусу

Фото з мережі

Схожі новини