Передплата 2024 «Добра кухня»

«Вугільна справа проти Порошенка - відкрита маніпуляція фактами»

  • 26.01.2022, 13:21
  • 679

Бізнесмен Сергій Кузяра заявив, що слідство вимагало фальшивих доказів у цій справі

«Вугільна справа проти Порошенка - відкрита маніпуляція фактами»
«Вугільна справа проти Порошенка - відкрита маніпуляція фактами»

Як інформують #Букви, бізнесмен Сергій Кузяра з 2014 року був одним з найактивніших організаторів постачання вугілля з Росії та ОРДЛО. Він заявив, що вугільна справа проти Петра Порошенка — відкрита маніпуляція фактами, а слідство вимагало від нього будь-яких, навіть неправдивих, свідчень проти п'ятого президента.

Про це йдеться в інтерв’ю «Економічній правді».

«У справі фігурують кілька контрактів. Один із них стосується постачання вугілля з ПАР. За версією слідчих, Порошенко змусив відмовитися від цих постачань, чим створив залежність від Росії, „ЛНР“ та „ДНР“. Дурниця! Я взагалі не розумію, як із таким матеріалом вони пішли вручати підозру Порошенку. Відбувається відкрита маніпуляція фактами. Слідство придумало злочинну групу з Порошенка, Медведчука, Демчишина та мене», — сказав Кузяра.

Кузяра розповів, що слідство пропонувало йому угоду: «свобода в обмін на свідчення», вимагало звести наклеп на Порошенка, при цьому слідчі відкрито заявляли, що цікавить їх у цій справі насамперед політик.

«Ніхто навіть не соромився. Вони говорили, що їх цікавить насамперед Порошенко. Вони хотіли будь-яку інформацію, щоб прив’язати його до цієї справи. З цього приводу вони не просто пропонували мені, а тиснули на мене. Ці свідчення і були основною метою, навіщо мене „закривали“, але я пояснив, що нікого не обговорюватиму», — розповів Кузяра.

Читайте також: Розслідування: Завдяки Зеленському Коломойський зміг купувати в ОРДЛО вугілля для державного «Центренерго»

Фото з сайту Економічної правди

Схожі новини