Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Треба негайно скликати парламент і внести зміни до бюджету для посилення обороноздатності, - Порошенко

  • 22.01.2022, 09:17
  • 570

Верховна Рада має негайно зібратися на позачергове засідання і внести зміни до бюджету для посилення обороноздатності країни

Треба негайно скликати парламент і внести зміни до бюджету для посилення обороноздатності, - Порошенко
Треба негайно скликати парламент і внести зміни до бюджету для посилення обороноздатності, - Порошенко

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Що зараз треба робити? Не тягнути. Зберіть у понеділок позачергове засідання Верховної Ради, прийміть рішення про кардинальні зміни у бюджеті. Бо якщо ви захочете сховати голову в пісок, як ви це завжди робите, ви її не сховаєте. Він вже заасфальтований. І грошей у вас там немає», — зазначає Порошенко.

«Перше — виділити кошти для накопичення стратегічних резервів. Три роки країна не закуповує бронежилети і шоломи. Три роки у нас для мобілізації немає ні харчового, ні паливного, ні бойового забезпечення. Я не роблю паніки — для чинних підрозділів є. Але треба зробити стратегічні резерви», — говорить Порошенко.

«Комплект бригад бойових на сьогодні становить 50%. Терміново необхідно підвищити рівень грошового забезпечення, щоб воїн отримував набагато більше, ніж охоронець в супермаркеті. І поліцейський. Бо від них залежить наш захист», — зазначає Петро Порошенко.

«Я маю абсолютно чіткі позиції, що зараз треба зробити: де розташувати позиції для того, щоб прикрити нас з чернігівського, з житомирського напрямків, як треба розосередити авіацію, що робити з ракетами, що робити з артилерією», — говорить Порошенко.

Він закликав владу до чесної розмови із суспільством.

«Тільки не розмовляйте, як з ідіотами. Вийдіть, покажіть, яка сильна наша армія, яким способом ми готові зустріти ворога і яка буде величезна ціна, яку ворог заплатить, якщо він піде на цей злочин», — наголошує Порошенко.

«Так само, як ми робили в 2014. Ми знаємо, як їх зупиняти», — нагадав п’ятий Президент.

Читайте також: «Ми дуже це цінуємо. Це позиція справжнього друга» — Порошенко подякував Великій Британії за надану військову допомогу

Фото: twitter

Схожі новини