Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німеччина не експортуватиме зброю Україні, а мирно допоможе зупинити Росію, - Шольц

  • 18.01.2022, 19:45
  • 780

У вівторок, 18 січня, Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що стратегія німецького уряду завжди стосувалася того, щоб не вивозити летальне озброєння, і новий уряд також зайняв цю позицію

Німеччина не експортуватиме зброю Україні, а мирно допоможе зупинити Росію, - Шольц
Німеччина не експортуватиме зброю Україні, а мирно допоможе зупинити Росію, - Шольц

Про це Шольц сказав під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, передає Еспресо.TV.

«Впродовж багатьох років німецький уряд дотримується конкретної стратегії, і ця стратегія стосується того, щоб не експортувати летальне озброєння. Ми не змінювали цієї стратегії, коли прийшли до влади і почали виконувати повноваження», — сказав Шольц.

Канцлер Німеччини зазначив, що такої ж політики країна дотримувалася під час переговорів з РФ у рамках Ради НАТО-Росія і Постійної ради ОБСЄ, під час двосторонніх перемовин США і РФ, а також в рамках переговорів у Нормандському форматі.

На думку Шольца, протистояти російській агресії варто саме дипломатичним шляхом і зараз варто домагатися того, щоб військові дії РФ проти України не посилювалися.

«Зараз ми повинні подумати, як зробити, аби нинішнє загострення припинилося, і що ми можемо зробити, аби територіальна цілісність України жодним чином не опинилася під загрозою. І що не буде воєнної агресії проти України, і не буде жодних інших можливостей чи засобів, коли хтось намагатиметься здобути політичні зміни за допомогою застосування сили», — сказав Шольц.

Читайте також: Британські літаки перевозять легке протитанкове озброєння Україні

Фото: reuters

Схожі новини