Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутати хочуть скасувати обов’язковий військовий облік для жінок

  • 13.01.2022, 15:45
  • 732

У Верховній Раді запропонували законопроєкт, який скасовує обов’язковий військовий облік для жінок

Депутати хочуть скасувати обов’язковий військовий облік для жінок
Депутати хочуть скасувати обов’язковий військовий облік для жінок

Як повідомляють #Букви, законопроєкт повинен вдосконалити вимоги порядку взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних.

Законопроєкт передбачає, що на військовий облік братимуть лише тих жінок, чиї професії відповідають необхідній військовій спеціальності.

Також законопроєкт передбачає, що жінки, «придатні до військової служби», за власним бажанням можуть стати на військовий облік за віком: до 50 років — за офіцерськими званнями, до 45 років — за іншими військовими званнями.

«Норма повертає Кабінету Міністрів України право визначати вид професійної діяльності, удосконаленої шляхом спеціальної підготовки, спорідненої з відповідною військово-обліковою спеціальністю», — йдеться у законопроєкті.

У документі також вказано, що взяття на військовий облік жінок на виконання наказу у 2022 році неможливе. Головною причиною є недостатнє кадрове забезпечення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Це спричинить накладання штрафів на жінок, що не змогли вчасно стати на військовий облік, та, відповідно, виникнення зайвої соціальної напруги й формування негативного ставлення до військового обов’язку», — йдеться у проєкті закону.

Читайте також: Депутати запропонували зробити добровільним військовий облік для жінок

Фото Міноборони

Схожі новини