Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна перейшла у "жовту" зону

  • 30.12.2021, 12:15
  • 655

Всі області України перейшли у "жовту" зону епіднебезпеки

Україна перейшла у "жовту" зону
Україна перейшла у "жовту" зону

Від 30 грудня всі області України знаходяться у «жовтій» зоні епіднебезпеки. Останніми із «червоної» зони вийшли Волинська і Запорізька області. Про це свідчать дані про рівень захворюваності Міністерства охорони здоров'я.

З «помаранчевої» зони вийшли Донецька та Чернігівська області. Сьогодні вони у «жовтій» зоні завдяки зниженню коефіцієнта виявлення випадків інфікування: з 20,4% до 18,7% та з 20,0% до 12,7% відповідно.

Норма для «зеленої» зони — ≤20% / <4%. Все, що вище, свідчить про погіршення епідситуації.

Згідно з даними МОЗ, у Херсонській області рівень захворюваності відповідає показникам «зеленої» зони — 66 за норми до 75 на 100 тисяч населення.

З 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які направлені першою чергою на невакцинованих українців. Відвідувати громадські заклади на «жовтому» рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Фото з сайту Рівненські новини.

Читайте також: У Франції — коронавірусний рекорд

Схожі новини