Передплата 2024 ВЗ

Новим штамом можуть заразитися й повністю щеплені, - ВООЗ

  • 21.12.2021, 08:35
  • 631

У ВООЗ заявили про ризик зараження «Омікроном» для повністю вакцинованих осіб

Штам коронавірусу «Омікрон» поширюється швидше, ніж «Дельта» і, понад те, здатен інфікувати й повністю вакцинованих проти COVID-19 людей. Як повідомляє Reuters, про це на брифінгу 20 грудня заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адганом Гебреєсус.

«Зараз існують постійні підтвердження того, що „Омікрон“ поширюється значно швидше, ніж штам „Дельта“. І все більше зростає ймовірність інфікування або повторного інфікування тих, хто вакцинувався проти COVID-19 або перехворів», — заявив Гебреєсус журналістам.

Хоча деякі препарати від «Омікрону» не захищатимуть, як-от ті, що на основі моноклональних антитіл, ВООЗ не вважає, що вакцини проти коронавірусу стануть «повністю недієві». Зокрема йдеться про те, що імунітет, який забезпечують щеплення, дозволить вберегтися від тяжкого перебігу хвороби.

Організація сподівається, що у 2022 році пандемія коронавірусу закінчиться розробкою другого й третього покоління вакцин та винайденням інших засобів його лікування, щоб COVID-19 став «відносно легким захворюванням, якому легко запобігати і яке легко лікувати».

Читайте також: В Україні немає «помаранчевих» зон: нове зонування від МОЗ

Схожі новини