Передплата 2024 «Добра кухня»

Парламент і РНБО негайно мають обговорити загрозу російського вторгнення - Петро Порошенко

  • 11.12.2021, 00:25
  • 627

Верховна Рада повинна негайно провести засідання для обговорення ситуації, пов’язаної з ймовірністю початку Росією повномасштабних військових дій проти України

Парламент і РНБО негайно мають обговорити загрозу російського вторгнення - Петро Порошенко
Парламент і РНБО негайно мають обговорити загрозу російського вторгнення - Петро Порошенко

Про це сказав п’ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я просто зараз вимагаю від української влади відповідних дій. Ми маємо скликати Раду національної безпеки і оборони, запросивши туди лідерів всіх фракцій, включаючи опозиційні, бо ця дискусія має відбутися на об’єднання суспільства, народу і країни для того, щоб підвищити здатність України давати відсіч агресору», — підкреслив лідер «Європейської Солідарності».

Петро Порошенко також заявив, що президент Зеленський повинен прийти у Верховну Раду для обговорення загрози ескалації з боку Росії та заходів, які будуть вживати всі органи державної влади для протистояння цим загрозам.

«Президент має прийти в парламент, провести закриту сесію. Чому в Конгресі Сполучених Штатів, Бундестазі, Європарламенті обговорюється питання України, а український парламент поки що не залучений до цього? Я твердо переконаний, що це також буде крок на збільшення здатності захисту нашої держави», — сказав він.

П’ятий Президент України також підкреслив, що зміцнення обороноздатності держави має бути відображено в державному бюджеті. «Степане Тимофійовичу (Полторак, ред.), поправте мене, якщо я неправий, але останній раз ще ми з вами підвищували грошове забезпечення українським військовим», — додав Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» підкреслив, що армію потрібно забезпечити пальним, зброєю, амуніцією. «Це підвищення ціни, яку заплатить Путін, якщо буде намагатися сунутись на нашу територію, в українську державу. Це точно здатне зупинити Путіна і це буде прийняття рішення, щоб в Україні не було війни», — переконаний він.

«Бо немає народу в світі, який би більше хотів миру, ніж українці, ніж ми з вами. Я в цьому твердо переконаний», — зауважив Петро Порошенко.

П’ятий Президент України також зазначив, що загроза початку вторгнення російської армії в Україну зараз обговорюється на усіх міжнародних майданчиках: «Сьогодні в Ліверпулі проходить рада міністрів закордонних справ країн Великої сімки, в понеділок відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу з питань України. У вівторок, і я дякую своїм колегам депутатам Європарламенту, відбудуться дебати по Україні в Європарламенті. Вчора відбулися дебати в Бундестазі — одним з перших питань, які розглядає уряд Німеччини, є питання України. 16−17 грудня відбудеться Рада Європейського Союзу — питання України буде в порядку денному».

«У мене вимога до української влади — ви повинні бути на кожному з цих засідань. Бо в 2014 році мене, як Президента України, не запрошували на Раду Європейського Союзу, і тим не менше вперше в історії ми там були. Ми донесли правду, забезпечили прийняття рішення про санкції проти Росії і об’єднаний пакет допомоги Україні», — зазначив він.

Читайте також: РФ хоче, щоб в НАТО відкликали обіцянку членства в альянсі для України та Грузії

Схожі новини