Передплата 2024 «Добрий господар»

День народження Єрмака святкували з гелікоптерами: був президент

  • 25.11.2021, 08:30
  • 1 377

Президент України Володимир Зеленський був на святкуванні дня народження голови Офісу президента Андрія Єрмака. Його підлеглих на державну дачу привозили гелікоптерами ДСНС

Про це йдеться в розслідуванні «Української правди».

Як повідомляє видання, Зеленський та Єрмак 19 листопада полетіли у Карпати, де розташована державна резиденція «Синьогора».

Згідно з даними публічних онлайн радарів, президентський борт із Києва не прилітав.

Проте УП вдалося встановити, що у п’ятницю вранці 19 листопада з Києва до Івано-Франківська прилетів чартер, який має зв’язок із групою «Приват» Ігоря Коломойського.

Борт майже одразу повернувся до Києва. Чи були там президент Зеленський або керівник його Офісу Єрмак — досі невідомо.

Згодом розслідувачі видання знайшли докази, що 21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи, Зеленський і Єрмак з’являються на Інститутській у Києві, о 12 президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині та за дві години здійснює посадку в Івано-Франківську.

За джерелами «Української правди», серед гостей свята були заступник керівника Офісу Андрій Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Гелікоптер ДСНС здійснив посадку в аеропорту Бориспіль майже о четвертій годині дня. Так президент і керівник його офісу могли дістатися на роботу на Банкову приблизно о п’ятій години вечора. А це означає, що Зеленський під час такої гострої внутрішньої та зовнішньої ситуації літав у гори на дачу на чотири дні.

Журналісти видання надіслали запити до Офісу президента.

«Бо скільки державному бюджету коштувало чотирьох денне святкування у державній резиденції, перельоти на гелікоптері на відстань у 700 кілометрів, закриття готелю на час святкування, транспортування співробітників управління державної охорони та співробітників державного управління справами після цього матеріалу президент Зеленський має розповісти вже суспільству особисто», — йдеться у матеріалі.

Читайте також: Відтермінування спецоперації з «вагнерівцями» ініціював Єрмак, — Bellingcat

Схожі новини