Передплата 2024 «Добра кухня»

Надати Україні ПДЧ на саміті НАТО у червні 2022 року: заява Порошенка

  • 20.11.2021, 17:14
  • 647

Це він заявив під час виступу на Міжнародній безпековій конференції у Галіфаксі

Надати Україні План дій щодо членства в НАТО на наступному саміті Північного-Атлантичного альянсу у червні 2022 року закликав п"ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час виступу на Міжнародній безпековій конференції у Галіфаксі.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

«Що потрібно Україні від вільного світу? Від США, Канади, від наших партнерів? Найперше нам треба мати виразне бачення перспективи членства в НАТО. У червні наступного року на наступному саміті НАТО треба ухвалити ПДЧ. Це — і пряник, і батіг. Це дуже велика можливість зміцнити і європейську, і світову безпеку», — наголошує Петро Порошенко.

«Якщо ми отримаємо його, ми підтвердимо нашу перспективу. Коли я брав участь у самітах НАТО, я щоразу усіх лідерів країн-членів питав — чи всі підтримують наше членство в НАТО і чи є хтось проти цього. Ніхто не казав, що проти цього, не було таких рук», — згадує Порошенко.

«Ми — частина вільного світу. Українцям належить це право, хіба ми будемо просити дозволу в Путіна, щоб стати частиною вільного світу?», — ставить Порошенко риторичне запитання.

«18 вересня 2014 року, коли я мав честь виступати у Конгресі США, я сказав, що українські воїни, український народ не лише воюють за свій суверенітет, незалежність, територіальну цілісність. Ми боролися за волю, свободу і демократію. Ми боролися за права людини і світову безпеку», — резюмує Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко зустрівся з парламентським державним секретарем з питань внутрішніх справ Бундестагу ФРН

Схожі новини