Передплата 2024 «Добрий господар»

Саакашвілі може припинити голодування: умови

  • 11.11.2021, 18:45
  • 552

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі припинить голодування щойно його перевезуть у цивільну лікарню

Про це він написав у листі до своїх прихильників, який опублікував грузинський опозиційний телеканал Mtavari.

У листі Саакашвілі наголосив, що його голодування вже стає знаряддям зброї росіян та нинішньої влади, але «не проти нього, а проти його країни».

Тож він пише, що вирішив прислухатися до заклику Європейського суду з прав людини, а також західних партнерів, і припинити голодування.

Однак Саакашвілі пообіцяв зробити це лише тоді, коли його переведуть до цивільної лікарні.

«Припинення цього голодування має застереження: процес реабілітації після голодування набагато складніший, ніж процес управління ним. Тому у Глданській лікарні немає ні технологічного обладнання, ні кваліфікованого медичного персоналу. Крім того, я не можу довіряти співробітникам установи, які катували мене, а також після відеозапису їхнього насильства сьогодні… Я також вважаю, що Горійський шпиталь є найбільшою загрозою, оскільки російські окупаційні війська та підрозділи спецназу перебувають за кілька кілометрів від цього госпіталю», — пише Саакашвілі.

Відео катувань опублікувала сьогодні «Європейська правда».

Він попросив консиліум лікарів у складі «винятково професіоналів» вирішити, у яких багатофункціональних та високотехнологічних клініках можлива його реабілітація після голодування.

«У цій ситуації, як тільки це рішення буде ухвалено і мене переведуть із цієї установи до відповідної установи, я негайно припиню голодування», — заявив Саакашвілі.

Читайте також: «Перевезти Міхеїла Саакашвілі до цивільної медичної установи». Україна передала Грузії ноту протесту

Схожі новини