Передплата 2024 ВЗ

Президентка Грузії пропонує випустити Сакашвілі з в’язниці, але з однією умовою

  • 04.06.2023, 16:15
  • 1 202

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі запропонувала випустити колишнього президента Міхеіла Саакашвілі із в’язниці, одягнувши на нього електронний браслет

Саакашвілі. Фото з мережі
Саакашвілі. Фото з мережі

Про це вона сказала в інтерв'ю France 24, цитує Sova.

«Я думаю, що з ним слід добре поводитися, і я говорю це вголос — оскільки так поводяться з багатьма іншими президентами по всьому світу, які були засуджені до ув’язнення. Є електронні браслети, про які ми знаємо, та інші форми, які більш підходять для країни, яка приєднується до ЄС», — зазначила Зурабішвілі.

Водночас президентка не відповіла на питання про те, чи планує помилувати Саакашвілі. Вона сказала, що багато людей на Заході наголошують, що ув’язнення експрезидента завдає збитків іміджу Грузії.

«Мене це турбує, і я багато роблю, щоб полегшити цю ситуацію. Але збитки були завдані рішеннями, прийнятими урядом, і амністія насправді не відшкодує цю шкоду», — пояснила посадовиця.

Саломе Зурабішвілі — прозахідна політикиня, яка не є політичною союзницею керівної партії «Грузинська мрія», яку багато хто звинувачує у симпатіях до росії. Проте Грузія є парламентською республікою, тож президентські повноваження там обмежені.


Джерело: Sova

Схожі новини