Передплата 2024 «Добрий господар»

У Тбілісі відбувся мітинг на підтримку Саакашвілі

  • 10.04.2023, 12:30
  • 820

У столиці Грузії Тбілісі опозиція організувала мітинг на підтримку експрезидента країни Міхеїла Саакашвілі та європейського курсу Грузії

Фото із мережі
Фото із мережі

Опозиція звинувачувала нинішню грузинську владу у проросійській політиці, вимагали звільнення з ув’язнення Саакашвілі.

Голова ЄНР Леван Хабеішвілі від партії висунув владі кілька вимог: звільнення з ув’язнення затриманого за кидання «коктейлю Молотова» у поліцейських на акціях у березні біля будівлі парламенту Лазаре Григориадіса, відставки чотирьох грузинських суддів, які підпали під санкції США за корупцію, звільнення з тюремного ув’язнення Саакашвілі та гендиректора опозиційного телеканалу «Мтаварі архі» Ніки Гварамія й ухвалення закону щодо деолігархізації, реформування судової системи та Центральної виборчої комісії.

На мітингу виступив і колишній президент Грузії Георгій Маргвелашвілі. Він також звинуватив чинну владу у проросійській політиці.

«У багатьох із нас різні політичні погляди, але нас об'єднує усвідомлення, що Грузія не є російською губернією, а є частиною Європи. Нас об'єднує й усвідомлення того, що нинішня влада становить небезпеку на нашому шляху до Європи», — зазначив Маргвелашвілі, обраний на посаду президента 2013 року від панівної партії «Грузинська мрія».

Схожі новини