Передплата 2024 «Добрий господар»

«Зеленський все життя хотів потрапити на шпальти світових медіа: мрії збуваються»

  • 05.10.2021, 11:51
  • 734

Ірина Геращенко про офшорний скандал

Правоохоронні органи закривають очі на розслідування світових медіа про те, що Володимир Зеленський причетний до відмивання брудних грошей олігарха Коломойського. Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона наголосила — йдеться про відмивання структурами Зеленського грошей, які олігарх Коломойський вивів із ПриватБанку.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

«Зеленський все життя мріяв потрапити на шпальти світових медіа. Мрії збуваються. І сьогодні „зелений барига“ і „офшорний президент“ — на перших сторінках BBC, Guardian, Washington Post», — констатує Геращенко.

«Мова про те, що було виведено злочинним шляхом понад 40 мільйонів доларів з ПриватБанку, куди держава для рефінансу влила 155 мільярдів гривень», — нагадала Геращенко.

«І тому, дорогі пенсіонери, коли ви запитуєте, а чому у вас пенсія 1700 гривень, запитайте про це в „офшорного президента“. Який відповідно до розслідування мого колеги Володимира Ар’єва за 5 найважчих років сплатив знаєте скільки податків? В 2014 році — нуль. В 2015 році — 3000 гривень. А за п’ять найважчих років, перед своїм президентством цей „дуже успішний бізнесмен“ і „зелений барига“ сплатив з 10 компаній лише мільйон 300 гривень податків» — нагадала співголова фракції.

«Чи порушать правоохоронні органи кримінальні справи проти „офшорного президента“? Очевидно, що ні, тому що всі вони тусувалися на дискотеці в Трускавці», — нагадала Геращенко.

Вона також зауважила, що Зеленський у Трускавці зізнався у тому, що саме він подзвонив білоруському диктатору Лукашенку і повідомив про «вагнерівців».

«Там він зізнався ще і в державному злочині, в тому, що саме він зателефонував Лукашенку і розповів, що вагнерівці заїхали на його територію. А його колишня прессекретарка на олігархічному каналі пішла далі: вона сказала, що Лукашенко в розмові з „зеленим баригою“ ще обіцяв обов’язково віддати вагнерівців. Тому мова йде і про державну зраду. Чи буде цьому присвячено РНБО? Очевидно, що ні», — резюмує Ірина Геращенко.

Читайте також: 40 млн $, отриманих від Коломойського через офшори

Схожі новини