Передплата 2024 ВЗ

Медики розповіли, як уникнути зараження COVID-19 після контакту з хворими

  • 10.09.2021, 16:55
  • 1 432

Вчені підтвердили дієвість коктейлю з антитіл, яким раніше лікувався Дональд Трамп

Прийом комбінації антитіл REGEN-COV (казірівімаб і імдевімаб), який також називають «коктейль з антитіл», може помітно знизити ризик заразитися коронавірусів після контакту з його носієм. А також ймовірність госпіталізації або смерті серед уже хворих СOVID-19.

Це в ході дослідження з'ясувала група міжнародних вчених. Наукова робота з описом результатів опублікована в The New England Journal of Medicine.

Розроблений американцями і швейцарцями препарат REGEN-COV, який вводитися внутрішньовенно, протестували на людях старше 12 років. Всі вони були включені в дослідження протягом 96 годин після контактування з людьми, які отримали діагноз СOVID-19.

Так, людям давали 1200 мг REGEN-COV або відповідного плацебо, що вводиться шляхом підшкірної ін'єкції. Учасників розділили на групи за результатами тестів на коронавірус і за віком.

Симптоматичний COVID-19 розвинувся в 11 з 753 учасників в групі REGEN-COV (1,5%) і у 59 з 752 учасників в групі плацебо (7,8%). Зниження відносного ризику зараження після контакту з хворим склало 81,4%.

У двох учасників з першої групи і 27 з другої симптоми проявилися на 2−4 тижнях (відносне зниження ризику 92,6%).

Тому вчені прийшли до висновку, що такий «коктейль антитіл» запобіг симптоматичному і безсимптомному коронавірусу в раніше неінфікованих людей після контактів із зараженими. А серед учасників, які заразилися, REGEN-COV скоротив тривалість симптоматичного захворювання і високого вірусного навантаження.

Читайте також: У Молдові оголосили надзвичайний стан

Схожі новини