Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ми підтримуємо український народ в його боротьбі проти російської агресії". Сенатори із США зустрілися із Зеленським, Тараном та Кулебою

  • 06.09.2021, 18:15
  • 537

Також сенатори підтримують розширення економічної допомоги Україні

Сполучені Штати Америки можуть розширити військову та економічну підтримку України, однак для цього українська влада повинна приділяти більше уваги боротьбі із корупцією, передає Суспільне.

Про це стало відомо на брифінгу сенаторів США за підсумками зустрічі із президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та міністром оборони Андрієм Тараном, повідомляє кореспондентка Суспільного Анна-Вікторія Хорошун. До складу американської делегації увійшли сенатори від Республіканської партії США Ліндсі Ґрем (штат Південна Кароліна), Джон Баррассо (Вайомінг), Бен Сассе (Небраска), Томмі Тубервіль (Албама) і конгресмен-республіканець Вільям Тіммонс (Південна Кароліна).

«Ми зустрічалися з міністрами закордонних справ, оборони і президентом. Говорили про додаткову оборонну допомогу Україні, і всі ми підтримуємо надання більшої додаткової оборони вашим збройним силам, щоб вони могли добре оборонятися», — зазначила Ліндсі Ґрем.

За її словами, також сенатори підтримують розширення економічної допомоги Україні.

«Моя ціль — досягти угоду про зону вільної торгівлі між Україною та США у найближчі роки. І це насправді змінить докорінно наші стосунки — укладання цієї угоди. Це стане сигналом для всього світу, що Україна є відкритою для бізнесу», — зауважила сенаторка.

Ґрем наголосила, що для досягнення всіх цих цілей Україна має докладати більших зусиль у напрямку подолання та боротьби з корупцією.

«Ми дуже зворушені тим, що українці віддали 13 тисяч життів у боротьбі за свою свободу і незалежність. Цього року 49 солдатів загинули в цій війні. І після того, що відбулося в Афганістані, я вважаю, для мене дуже важливо продемонструвати нашим друзям, що Америка є надійним союзником, і найкращий спосіб це продемонструвати — рішуче стояти на підтримці та допомозі Україні», — підкреслила вона.

Сенаторка нагадала, що США вже надали Україні сотні мільйонів доларів економічної та військової допомоги.

«Ми згодні з тим, що треба робити більше, і ми збираємося збільшити допомогу Україні. Будемо допомагати модернізувати військово-морський флот, прагнути надати більше систем Javelin. Ми збираємося збільшити ціну яку Росія буде сплачувати за свою агресію», — зазначила Ґрем.

Водночас вона додала, що Сполучені Штати не прагнуть конфлікту та хочуть досягнути дипломатичного розв’язання наявної проблеми.

«Але єдина мова, яку розуміє Путін — це мова сили. Ми сподіваємося зробити Україну потужнішою у військовому, економічному плані, і найкраще, що може статися у цьому напрямку — це угода про створення вільної економічної зони між Україною та США. Тому, що кожен республіканець і кожен демократ розуміє: полишити Україну, кинути її — означає кинути свободу, справу боротьби за свободу. І коли йдеться про Україну, єдине, що я хочу сказати на завершення — треба робити більше»

Як запевнив сенатор Бен Сассе, в американському Сенаті і серед американського народу існує потужна двопартійна підтримка України.

«Ми підтримуємо український народ в його боротбі проти російської агресії», — підсумував він.

Читайте також: Дональд Трамп знову піде у президенти?

Схожі новини