10 страв на вечерю за 10 хвилин
- 07.09.2021, 20:30
- 15K
Вечеря має бути простою, смачною, а головне - легкою у приготуванні
Тому ми підготували для вас 10 нескладних рецептів. Ці страви на вечерю точно засмакують вашим близьким.
1. Тако із квасолею
Складові:
- оливкова олія — 1 ст. л.
- ріпчаста цибуля — ½ головки
- мелений перець чилі — 1,5 ч. л.
- чебрець — ½ ч. л.
- сіль — ¼ ч. л.
- консервована квасоля — 1 банка
- вода — ¼ склянки
- тортилья — 8 коржів
- соус сальса — за смаком
- капуста, авокадо, шматочки лайма для краси
Приготування:
1. Розігріти олію на пательні, додати нарізану кубиками цибулю і спеції, обсмажити протягом 2 хвилин.
2. Додати квасолю, воду і готувати на повільному вогні ще 5 хвилин.
3. Розігріти тортильї відповідно до інструкції, наповнити начинкою, полити сальсою. Прикрасити капустою, авокадо і лаймом.
2. Лосось із хрусткою скоринкою
Складові:
- паприка — 1 ст. л. + 1 ч. л.
- мелений часник — 1 ч. л.
- орегано — 1 ч. л.
- сіль — 1 ч. л.
- кайєнський перець — ¾ ч. л.
- оливкова олія — 2 ст. л.
- філе лосося на шкірці — 4 шматочка
- лимон — 1 шт.
Приготування:
1. Змішати часник, сіль, паприку, орегано і кайєнський перець. Рівномірно натерти цією сумішшю шматочки риби.
2. Розігріти пательню, обсмажити шматочки філе протягом 3 хвилин до утворення скоринки. Перевернути філе і готувати ще 5−7 хвилин.
3. Подавати зі шматочками лимона.
3. Паста з травами
Складові:
- яйце — 3 шт.
- макарони — 300 г
- свіжа петрушка — ¼ склянки
- свіжий базилік — 1/3 склянки
- тертий пармезан — 1/3 склянки
- вершкове масло — 8 ст. л.
- сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Відварити макарони до стану аль денте (близько 7 хвилин у киплячій воді в залежності від виду макаронів).
2. У цей час розбити яйця, додати до них трави, пармезан і спеції, добре збити.
3. Коли паста буде готова, злити воду і повернути її в ще гарячу каструлю. Залити макарони яєчною сумішшю, інтенсивно перемішати протягом 2−3 хвилин. Додати вершкове масло і перемішати ще раз.
4. Тости з грибами і вершковим сиром
Складові:
- гриби — 250 г
- вершкове масло — 2 ст. л.
- сіль — ½ ч. л.
- мелений часник — ½ ч. л.
- вершковий сир — 200 г
- житній хліб — 4−5 шматочків
Приготування:
1. Розігріти пательню, обсмажити скибочки хліба протягом 1−2 хвилин до хрусткої скоринки. Нарізати гриби тонкими скибочками і обсмажувати 6−8 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Приправити часником і сіллю.
2. Намастити шматочки хліба сиром, зверху покласти гриби. Можна прикрасити зеленню.
5. Квасолевий суп із пармезаном
Складові:
- оливкова олія — ½ ст. л.
- ріпчаста цибуля — ½ головки
- часник — 4−6 зубчиків
- бульйон — 3 склянки
- консервовані томати — 200 г
- цукор — ½ ч. л.
- італійські трави — ½ ч. л.
- сіль — ½ ч. л.
- перець — ¼ ч. л.
- консервована квасоля — 800 г
- шпинат — 170 г
- тертий пармезан — ½ склянки
- свіжа петрушка — 1,5 ст. л.
Приготування:
1. Розігріти оливкову олію в каструлі. Додати цибулю і часник, обсмажувати 1−2 хвилини.
2. Додати бульйон, томати, цукор, спеції і зелень, довести до кипіння, варити 5 хвилин.
3. Додати квасолю і шпинат, варити ще 2 хвилини. Зняти з вогню, прикрасити тертим пармезаном.
Можна додати ковбасу за смаком.
6. Піца з куркою і соусом барбекю
Складові:
- пшеничні коржі — 2 шт.
- куряче м’ясо — ½ склянки
- сир моцарелла — ½ склянки
- соус барбекю — 60 мл
- червона цибуля — ¼ шт.
Приготування:
1. Візьміть куряче м’ясо (підійде курка гриль з магазину або залишки після вчорашньої вечері), підігрійте його в мікрохвильовці і наріжте на невеликі шматки.
2. На пшеничні коржі (піту, тортилью — що вам подобається) намастіть соус барбекю, покладіть моцарелу, червону цибулю і курку. Поставте піцу до мікрохвильової печі на 1 хвилину, щоб сир розплавився. Наріжте на 4 частини і їжте, поки гаряче.
7. Паста з шинкою і томатами
Складові:
- макарони — 300 г
- часник — 4 зубчики
- шинка — 16 слайсів
- томати черрі — 600 г
- моцарелла — 250 г
- олія для смаження
- базилік для декорування
Приготування:
1. Приготувати пасту за інструкцією на упаковці.
2. Поки паста готується, обсмажити в олії цілі зубчики часнику і шинки протягом 2−3 хвилин. Розрізати томати навпіл і додати на пательню. Томити, поки томати не стануть м’якими (близько 5 хвилин).
3. Витягти зубчики часнику з соусу. Змішати соус з макаронами. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.
8. Сендвіч із пастромою
Складові:
- хліб — 8 шматків
- пастрома — 350 г
- сир Емменталь — 8 шматочків
- квашена капуста — 8 ст. л.
- майонез — 4 ст. л.
- хрін — 4 ч. л.
- кетчуп — 2 ст. л.
- зелена цибуля — 3−4 пера
- вершкове масло — за смаком
- кріп для краси
Приготування:
1. Змішати всі інгредієнти для заправки: майонез, хрін і кетчуп, нарізану зелену цибулю.
2. Шматочок хліба змастити заправкою, викласти пастрому, сир, квашену капусту. Накрити другим шматочком хліба. Злегка змастити сендвіч маслом і обсмажувати доти, поки скоринка не підрум’яниться, а сир не почне плавитися. Приготування сендвіча займає близько 8 хвилин.
9. Томатний крем-суп
Складові:
- томати у власному соку — 900 г
- дрібно нарізана солодка ріпчаста цибуля — ¼ склянки
- часник — 2 зубчики
- базилік — 12 листочків
- сіль — 1 ч. л.
- перець — ½ ч. л.
- вершки — ½ склянки
Приготування:
1. У блендер додати томати, цибулю, часник, базилік, сіль і перець, змішати до однорідного стану.
2. Влити отриману суміш до каструлі, додати вершки і готувати 5 хвилин на середньому вогні. Подавати крем-суп теплим.
10. Вівсяно-йогуртові млинці з чорницею
Складові:
- вівсяні пластівці — 1 склянка
- розпушувач — 1 ч. л.
- чорничний йогурт — 300 г
- банан — 1 шт.
- яйце — 2 шт.
- ваніль — 1 ч. л.
- свіжа або заморожена чорниця — 2/3 склянки
Приготування:
1. Викласти всі інгредієнти, крім ягід, у блендер, змішати до однорідного стану.
2. На розігріту пательню вилити порцію тіста для одного млинця. Додати ягоди. Обсмажити до золотистої скоринки протягом 2−3 хвилин, перевернути і довести млинець до готовності. Приготувати таким самим способом інші млинці.
Читайте також: Як правильно готувати сочевицю, і чому її варто додати у свій раціон