Передплата 2024 ВЗ

10 страв на вечерю за 10 хвилин

  • 07.09.2021, 20:30
  • 15K

Вечеря має бути простою, смачною, а головне - легкою у приготуванні

Тому ми підготували для вас 10 нескладних рецептів. Ці страви на вечерю точно засмакують вашим близьким.

1. Тако із квасолею

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • оливкова олія — ​​1 ст. л.
  • ріпчаста цибуля — ½ головки
  • мелений перець чилі — 1,5 ч. л.
  • чебрець — ½ ч. л.
  • сіль — ¼ ч. л.
  • консервована квасоля — 1 банка
  • вода — ¼ склянки
  • тортилья — 8 коржів
  • соус сальса — за смаком
  • капуста, авокадо, шматочки лайма для краси

Приготування:

1. Розігріти олію на пательні, додати нарізану кубиками цибулю і спеції, обсмажити протягом 2 хвилин.

2. Додати квасолю, воду і готувати на повільному вогні ще 5 хвилин.

3. Розігріти тортильї відповідно до інструкції, наповнити начинкою, полити сальсою. Прикрасити капустою, авокадо і лаймом.

2. Лосось із хрусткою скоринкою

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • паприка — 1 ст. л. + 1 ч. л.
  • мелений часник — 1 ч. л.
  • орегано — 1 ч. л.
  • сіль — 1 ч. л.
  • кайєнський перець — ¾ ч. л.
  • оливкова олія — ​​2 ст. л.
  • філе лосося на шкірці — 4 шматочка
  • лимон — 1 шт.

Приготування:

1. Змішати часник, сіль, паприку, орегано і кайєнський перець. Рівномірно натерти цією сумішшю шматочки риби.

2. Розігріти пательню, обсмажити шматочки філе протягом 3 хвилин до утворення скоринки. Перевернути філе і готувати ще 5−7 хвилин.

3. Подавати зі шматочками лимона.

3. Паста з травами

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • яйце — 3 шт.
  • макарони — 300 г
  • свіжа петрушка — ¼ склянки
  • свіжий базилік — 1/3 склянки
  • тертий пармезан — 1/3 склянки
  • вершкове масло — 8 ст. л.
  • сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Відварити макарони до стану аль денте (близько 7 хвилин у киплячій воді в залежності від виду макаронів).

2. У цей час розбити яйця, додати до них трави, пармезан і спеції, добре збити.

3. Коли паста буде готова, злити воду і повернути її в ще гарячу каструлю. Залити макарони яєчною сумішшю, інтенсивно перемішати протягом 2−3 хвилин. Додати вершкове масло і перемішати ще раз.

4. Тости з грибами і вершковим сиром

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • гриби — 250 г
  • вершкове масло — 2 ст. л.
  • сіль — ½ ч. л.
  • мелений часник — ½ ч. л.
  • вершковий сир — 200 г
  • житній хліб — 4−5 шматочків

Приготування:

1. Розігріти пательню, обсмажити скибочки хліба протягом 1−2 хвилин до хрусткої скоринки. Нарізати гриби тонкими скибочками і обсмажувати 6−8 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Приправити часником і сіллю.

2. Намастити шматочки хліба сиром, зверху покласти гриби. Можна прикрасити зеленню.

5. Квасолевий суп із пармезаном

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • оливкова олія — ​​½ ст. л.
  • ріпчаста цибуля — ½ головки
  • часник — 4−6 зубчиків
  • бульйон — 3 склянки
  • консервовані томати — 200 г
  • цукор — ½ ч. л.
  • італійські трави — ½ ч. л.
  • сіль — ½ ч. л.
  • перець — ¼ ч. л.
  • консервована квасоля — 800 г
  • шпинат — 170 г
  • тертий пармезан — ½ склянки
  • свіжа петрушка — 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Розігріти оливкову олію в каструлі. Додати цибулю і часник, обсмажувати 1−2 хвилини.

2. Додати бульйон, томати, цукор, спеції і зелень, довести до кипіння, варити 5 хвилин.

3. Додати квасолю і шпинат, варити ще 2 хвилини. Зняти з вогню, прикрасити тертим пармезаном.

Можна додати ковбасу за смаком.

6. Піца з куркою і соусом барбекю

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • пшеничні коржі — 2 шт.
  • куряче м’ясо — ½ склянки
  • сир моцарелла — ½ склянки
  • соус барбекю — 60 мл
  • червона цибуля — ¼ шт.

Приготування:

1. Візьміть куряче м’ясо (підійде курка гриль з магазину або залишки після вчорашньої вечері), підігрійте його в мікрохвильовці і наріжте на невеликі шматки.

2. На пшеничні коржі (піту, тортилью — що вам подобається) намастіть соус барбекю, покладіть моцарелу, червону цибулю і курку. Поставте піцу до мікрохвильової печі на 1 хвилину, щоб сир розплавився. Наріжте на 4 частини і їжте, поки гаряче.

7. Паста з шинкою і томатами

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • макарони — 300 г
  • часник — 4 зубчики
  • шинка — 16 слайсів
  • томати черрі — 600 г
  • моцарелла — 250 г
  • олія для смаження
  • базилік для декорування

Приготування:

1. Приготувати пасту за інструкцією на упаковці.

2. Поки паста готується, обсмажити в олії цілі зубчики часнику і шинки протягом 2−3 хвилин. Розрізати томати навпіл і додати на пательню. Томити, поки томати не стануть м’якими (близько 5 хвилин).

3. Витягти зубчики часнику з соусу. Змішати соус з макаронами. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.

8. Сендвіч із пастромою

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • хліб — 8 шматків
  • пастрома — 350 г
  • сир Емменталь — 8 шматочків
  • квашена капуста — 8 ст. л.
  • майонез — 4 ст. л.
  • хрін — 4 ч. л.
  • кетчуп — 2 ст. л.
  • зелена цибуля — 3−4 пера
  • вершкове масло — за смаком
  • кріп для краси

Приготування:

1. Змішати всі інгредієнти для заправки: майонез, хрін і кетчуп, нарізану зелену цибулю.

2. Шматочок хліба змастити заправкою, викласти пастрому, сир, квашену капусту. Накрити другим шматочком хліба. Злегка змастити сендвіч маслом і обсмажувати доти, поки скоринка не підрум’яниться, а сир не почне плавитися. Приготування сендвіча займає близько 8 хвилин.

9. Томатний крем-суп

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • томати у власному соку — 900 г
  • дрібно нарізана солодка ріпчаста цибуля — ¼ склянки
  • часник — 2 зубчики
  • базилік — 12 листочків
  • сіль — 1 ч. л.
  • перець — ½ ч. л.
  • вершки — ½ склянки

Приготування:

1. У блендер додати томати, цибулю, часник, базилік, сіль і перець, змішати до однорідного стану.

2. Влити отриману суміш до каструлі, додати вершки і готувати 5 хвилин на середньому вогні. Подавати крем-суп теплим.

10. Вівсяно-йогуртові млинці з чорницею

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Складові:

  • вівсяні пластівці — 1 склянка
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • чорничний йогурт — 300 г
  • банан — 1 шт.
  • яйце — 2 шт.
  • ваніль — 1 ч. л.
  • свіжа або заморожена чорниця — 2/3 склянки

Приготування:

1. Викласти всі інгредієнти, крім ягід, у блендер, змішати до однорідного стану.

2. На розігріту пательню вилити порцію тіста для одного млинця. Додати ягоди. Обсмажити до золотистої скоринки протягом 2−3 хвилин, перевернути і довести млинець до готовності. Приготувати таким самим способом інші млинці.

Читайте також: Як правильно готувати сочевицю, і чому її варто додати у свій раціон

Схожі новини