Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україні отримала півтора мільйона доз COVID-вакцини від Німеччини

  • 22.08.2021, 12:40
  • 517

Напередодні візиту Федерального канцлера Ангели Меркель до Києва Німеччина передала Україні півтора мільйона доз вакцин проти коронавірусу виробництва AstraZeneca

Зокрема, посол Німеччини Анка Фельдгузен в суботу передала очільнику Міністерства охорони здоров’я Віктору Ляшку 1,5 мільйона доз вакцини.

У пресцентрі посольства Німеччини у Києві підкреслили, що Україна є першою країною, яка отримала від Берліну вакцини на двосторонній основі.

У відомстві також нагадали, що від початку пандемії Німеччина солідарно стоїть пліч-о-пліч з Україною й надала їй апарати штучної вентиляції легень, маски та медичне обладнання загальною вартістю 76 мільйонів євро.

«Вже у квітні 2020 року Німеччина передала ДСНС України засобів захисту на загальну суму бл. 175 тис. євро, а в листопаді до Збройних Сил України від Бундесверу надішли медико-санітарні матеріали на суму майже 130 тис. євро.

Наприкінці року МОЗ України за кошти Федерального міністерство закордонних справ передало 18 апаратів ШВЛ для використання у 18 лікарнях", — резюмували у посольстві.

Читайте також: Для екстреного застосування Індія схвалила першу у світі ДНК-вакцину від коронавірусу

Схожі новини