Передплата 2024 «Добрий господар»

Google платитиме менше тим, хто постійно працює з дому

  • 11.08.2021, 15:45
  • 493

Співробітники Google за допомогою калькулятора, який створила корпорація, зможуть розрахувати, наскільки зменшилася їхня зарплата через постійну роботу з дому

Про це повідомляє Reuters.

«Наші компенсаційні пакети завжди визначалися місцем розташування, і ми завжди платимо по верхній межі місцевого ринку, зважаючи на те, звідки працює співробітник», — заявив представник Google, додавши, що заробітна плата буде відрізнятися від міста та штату.

«Скріншоти внутрішнього калькулятора заробітної плати Google, які побачило агентство, показують, що співробітнику, який проживає в Стемфорді, штат Коннектикут (у годині їзди від Нью-Йорка) платитимуть на 15% менше, якщо він працюватиме дистанційно.

А зарплата співробітника, який працює в Нью-Йорку, — не зміниться. Скріншоти показали 5% та 10% різниці в районах Сіетла, Бостона та Сан-Франциско", — пише видання.

Співбесіди зі співробітниками Google свідчать про те, що зниження зарплат може досягати 25%.

Один із співробітників на умовах анонімності розповів, що його зарплату зменшать на 10% у разі постійної роботи з дому.

Він розглядав можливість віддаленої роботи, однак вирішив продовжувати їздити в офіс попри необхідність витрачати на дорогу по дві години.

«Це настільки ж високе скорочення зарплати, як і останнє підвищення. Я так багато працював, щоб мене підвищили, не для того, щоб потім зарплату знизили», — розповів він.

Як пише агентство, такий експеримент роблять по всій Кремнієвій долині — зокрема, до таких заходів вдалися Facebook і Twitter.

Читайте також: На старих смартфонах більше не працюватиме Google

Схожі новини