Передплата 2024 ВЗ

Як проходять військові навчання "Три мечі": захопливе відео

  • 27.07.2021, 18:15
  • 601

Нині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває активна фаза навчань литовсько-польсько-української бригади "Три мечі 2021"

Про це повідомляє пресцентр штабу ЗСУ та «Еспресо.Захід».

«Багатонаціональні навчання під керівництвом литовсько-польського керівництва на нашій території вказують на готовність наших партнерів надавати допомогу у боротьбі з агресором, — сказав під час брифінгу командувач десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Від Збройних Сил України участь у навчаннях беруть військові Десантно-штурмових військ, група авіаційної підтримки та військова поліція. Від З С Республіки Польща — представники механізованої бригади Сухопутних військ. Від З С Литовської Республіки — військова поліція, а також спостерігачі від ЗС США.

Загальна кількість учасників навчань — понад 1200 військовослужбовців та понад 200 бойових машин.

«Такі навчання вперше відбуваються в Україні і підкреслюють рівень навченості українських підрозділів та наших партнерів. І ключове у цих навчаннях спроможність литовсько-польсько-української бригади, а саме штабу бригади, керувати такими підрозділами», — додає Мойсюк.

Читайте також: Завершилися міжнародні військові навчання «Козацька булава-2021»

Сьогодні, 27 липня, пресцентр штабу ЗСУ опублікував відео про те, як представники Військової поліції З С Литовської Республіки відпрацювали питання супроводження колон з особливо важливими персонами, а також взяття під контроль та оборону важливих комунікаційних сполучень.

Доречно зауважити, що свого драйву до виконання цього завдання додали представники українського підрозділу #OPFOR, які майстерно розіграли роль «терористів».

Схожі новини