Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Завершилися міжнародні військові навчання “Козацька булава-2021”

  • 25.07.2021, 14:55
  • 552

В Україні завершилися перші міжнародні українсько-британські військові навчання “Козацька булава – 2021” (CossackMace 2021). Вони тривали з 12 по 24 липня в Миколаївській області

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

За інформацією Сухопутних військ З С України, 12 днів під командуванням українського офіцера разом діяли підрозділи окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, підрозділ спеціального призначення Державної прикордонної служби України та стрільці 4-го батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії за підтримки авіації Повітряних сил Великої Британії та гвинтокрилів армійської авіації Сухопутних військ З С України.

Приблизно 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів тримали оборону, контратакували, долали водні перешкоди, здійснювали стрімкі рейди та вели бій в урбанізованій місцевості.

«Під час занять досягнуто взаємосумісності та узгодженості дій багатонаціонального підрозділу. Українські командири віддавали накази англійською мовою підрозділу шотландців згідно зі стандартами НАТО. Досягнуто сумісності зв’язку не тільки вертикально між штабами, але й горизонтально (між підрозділами до рівня взводу)», — йдеться у повідомленні.

Церемонія закриття відбулася у Широколанівському міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів.

У заході взяли участь представники Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Литви та Швеції, оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України, командир 4-го батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії, командири операцій UNIFIER і ORBITAL.

У ЗСУ зазначили, що ці військові навчання стали унікальними, оскільки вперше за всю історію двосторонніх відносин України та Великої Британії британський підрозділ у повному складі здійснив переміщення бойової техніки та техніки забезпечення.

Читайте також: Sea Breeze-2021 завершилися

Схожі новини