Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зухвалий напад на прикордонників: що відомо і до чого тут СБУ

  • 19.07.2021, 16:35
  • 1 228

Співробітники Державного бюро розслідування затримали двох працівників Служби безпеки України, які напали та забрали зброю у прикордонного наряду у Сумській області

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що прикордонний наряд (молодший сержант та солдат-строковик) чергували неподалік села Рясне.

До них о 1:30 ночі під’їхав автомобіль з трьома особами, з якого вийшли двоє людей та підійшли до прикордонників. Невідомі завдали їм кілька ударів, заволоділи двома автоматами АКС-74, чотирма магазинами із 30-ма набоями та поїхали.

Нападниками виявились співробітники СБУ. ДБР затримало двох співробітників, третій — проходить як свідок.

Неподалік у кукурудзяному полі правоохоронці виявили два автомати прикордонників, а два магазини з набоями знайшли поблизу відділення інспекторів прикордонної служби «Славгород» відділу прикордонної служби «Краснопілля» Сумського прикордонного загону.

Незабаром зловмисникам повідомлять про підозру у заволодінні зброєю через зловживання службовим становищем, поєднаному з насильством, та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень.

Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також: Боротись з усіма проявами гібридної війни: під СБУ вимагали притягнути осіб, які причетні до терористичної діяльності

Нагадаємо, у ніч проти 18 липня на українсько-російській ділянці державного кордону, що у Сумській області, відбувся напад на прикордонний наряд.

У Службі безпеки України повідомили, що до нападу на прикордонників у Сумській області причетні її співробітники.

Схожі новини