Передплата 2024 «Добрий господар»

Головний генерал США порівняв Трампа з Гітлером

  • 15.07.2021, 14:35
  • 611

Глава Об'єднаного комітету начальників штабів заявив, що Дональд Трамп хотів здобути абсолютну владу

Згідно із журналом New York, який отримав попередній екземпляр книги Керол Леонніг і Філіпа Ракера «Я можу це виправити», головний генерал США Марк Міллі порівняв спроби Трампа дискредитувати результати виборів напередодні бунту в Капітолії 6 січня з Адольфом Гітлером, що використав підпал німецького парламенту заради захоплення влади.

«Це момент Рейхстагу», — сказав він.

Книга, яка покликана дати інсайдерський звіт про останній рік президентства Трампа, повинна вийти 20 липня.

Згідно NY Mag, у книзі Міллі згадує, що спочатку його не турбував стан американської демократії, коли старий друг попередив його, що Трамп і його прихильники спробують «скинути уряд».

Читайте також: Книги про президенство Трампа вказують на його божевілля, — ЗМІ

«Вони можуть спробувати, але у них нічого не вийде. Ви не можете зробити це без військових. Ви не можете цього зробити без ЦРУ і ФБР», — сказав генерал.

За словами одного високопоставленого демократа, незабаром після повстання 6 січня Міллі зустрівся зі спікером палати представників Ненсі Пелосі, «аби перешкодити нестабільному президенту почати військові дії або отримати доступ до кодів запуску і віддати наказ про нанесення ядерного удару».

Пізніше Пелосі сказала демократам Палати представників на телеконференції, що Міллі запевнив її: заходи, щоб перешкодити Трампу застосувати ядерну зброю, є.

Схожі новини