Передплата 2024 ВЗ

У Стрию попсували хрести на могилах січових стрільців

  • 08.07.2021, 16:35
  • 669

У місті Стрий на Львівщині затримали 20-річного місцевого мешканця за підозрою в причетності до руйнування 59 хрестів і пам’ятників на могилах січових стрільців

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Львівської області.

Як зазначається, про вандалізм на цвинтарі в Стрию поліцію повідомили місцеві жителі близько 5:30 ранку в четвер, 8 липня.

«Під час обстеження території цвинтаря правоохоронці помітили чоловіка, який саме намагався повалити один із хрестів на місці поховання січових стрільців. Побачивши поліцейських, він намагався втекти, проте правоохоронці наздогнали його та затримали.

Особу зловмисника встановлено — ним виявився 20-річний житель Стрия. Як попередньо встановили правоохоронці, загалом чоловік пошкодив 59 намогильних хрестів та пам’ятників", — повідомляють у поліції.

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

Читайте також: На Прикарпатті вчинили наругу над пам'ятником Тарасу Шевченку

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 (осквернення або руйнування могили борців за незалежність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває

Схожі новини