Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна отримає від США 2 мільйони доз вакцини Moderna, – МОЗ

  • 02.07.2021, 13:45
  • 543

Україна розраховує, що Сполучені Штати Америки найближчим часом надішлють 2 мільйони доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії Moderna

Про це 1 липня повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми зі США домовилися, вони обіцяли поставити найближчим часом 2 мільйони доз вакцини Moderna», — зазначив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Він також зазначив, що препарат надійде до України в межах глобального механізму зі справедливого розподілу вакцин проти коронавірусу у світі COVAX, і зауважив, що вакцини від коронавірусу Moderna можуть доставити до України вже у липні.

Окрім цього, Ляшко розповів, що вже найближчим часом Україна також отримає понад 5 мільйонів доз китайської вакцини CoronaVac та два мільйони доз препарату виробництва компаній BioNTech і Pfizer — один мільйон у липні та ще один — у серпні.

Також, як додав міністр Ляшко, Україна домовилася про постачання 10 мільйонів доз вакцини Novavax. Перші 4 мільйони з них мають надійти до України вже в серпні. До того ж зазначив міністр, тривають переговори про постачання «інших вакцин» від коронавірусу.

Читайте також: ЄС застерігає від поєднання вакцин проти коронавірусу

Схожі новини