Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїль знову вдарив по сектору Газа

  • 16.06.2021, 08:55
  • 587

Ізраїль завдав авіаударів по сектору Газа – вперше після перемир'я – у відповідь на запальні кулі з палестинської території

Про це пишуть ЗМІ.

Ізраїльські військові заявили, що їхні літаки атакували озброєні комплекси «ХАМАС» в місті Газа і південному місті Хан-Юніс вранці в середу, і були «готові до всіх сценаріїв, включаючи відновлення бойових дій перед обличчям триваючих терористичних актів, що виходять з Гази».

За словами військових, удари спровокував запуск повітряних куль, які, за повідомленнями ізраїльської пожежної команди, призвели до 20 пожеж на відкритих полях в населених пунктах поблизу кордону з Сектором Гази.

Представник «ХАМАС», підтвердивши ізраїльські атаки, сказав, що палестинці будуть продовжувати чинити «хоробрий опір і захищати свої права і священні місця» в Єрусалимі.

Зазначається, що спалах насильства слідує за маршем в Східному Єрусалимі єврейських націоналістів, який викликав погрози з боку бойовиків «ХАМАС». Ізраїльська поліція стріляла кулями з гумовими наконечниками в палестинців, які протестують проти маршу націоналістів. Палестинські медики заявили, що ізраїльська поліція поранила більше 30 людей.

Відомо, що уздовж кордону в Секторі Гази палестинці також вийшли на мітинги. За непідтвердженими даними, ізраїльський снайпер вистрілив одній людині в ногу.

Повідомляється, що аналогічний парад ультраправих зіграв ключову роль в ескалації напруги, яка призвела до 11-денної війні в Газі.

The Guardian зазначає, що протести і авіаудари стали випробуванням для нового уряду Ізраїлю, який очолює правий політик Нафталі Беннетт.

Читайте також: 109 українців успішно евакуювали з сектору Газа, — Кулеба

Схожі новини