Передплата 2024 ВЗ

Домашні ритуали для зміцнення нігтів

  • 15.06.2021, 20:15
  • 2 126

Зміцнення ламких і слабких нігтів в домашніх умовах складається, передусім. із живлення спеціальною олією для нігтів і використання лікувального крему для кутикули. Під час нанесення олії особливу увагу треба звернути на ділянку по контуру нігтя

Фото умовне
Фото умовне

Крем для догляду за кутикулою треба втирати в основу нігтя круговими рухами. Розм'якшену кутикулу також можна акуратно відсунути. Склад готових препаратів для зміцнення нігтів може бути найрізноманітнішим.

Для стимуляції росту нігтів зазвичай вводяться ліпосоми і речовини, які пришвидшують утворення нових клітин у зоні зростання нігтьової пластини. Для зміцнення і підвищення опірності проти шкідливої дії зовнішнього середовища безпосередньо до кремів додають вітамін С, кератин, амінокислоти, протеїни. Креми з такими добавками треба наносити на руки після кожного контакту з водою.

Добре зміцнює нігті сік лимона, якщо втирати його в ділянку нігтьової лунки. Ще більшого ефекту можна досягти за допомогою живильного крему для кутикули і нігтів, який містить олію лимона і вітамін Е. Втирати його необхідно в кутикулу 1−2 рази на день.

Щоденний догляд за нігтями

1. Нігті необхідно чистити. Двічі на день протирайте нігті щіткою. Їм, як і шкірі, необхідний пілінг для нормальної життєдіяльності.

2. Нігті необхідно живити. Щодня використовуйте жирний крем — перед сном його втирають в нігтьове ложе. Це не тільки розгладжує, але і пом’якшує шкіру навколо нігтів, активізує кровообіг нігтьового ложа.

3. Руки потрібно правильно мити. Якщо у вас чутливі, ламкі нігті, то користуйтеся не милом, а олією з апельсинових кірок.

4. Слабкі нігті потрібно лікувати. Якщо нігті дуже ламкі, необхідно зробити курс лікування. У цей період утримайтеся від манікюру.

Сольова ванна для зміцнення нігтів у домашніх умовах

Для приготування сольової ванни треба в півлітрі теплої води розчинити столову ложку морської солі (без ароматизаторів). Згодиться також і звичайна сіль кухонна. Для того, щоб зміцнити нігті, слід на 15−20 хвилин опустити пальці в ванночку, а потім насухо витерти руки і ретельно змастити їх живильним кремом. Таку процедуру треба повторювати впродовж 10 днів кожен місяць.

Читайте також: Робот, який робить манікюр: цікава розробка вчених

Схожі новини