20 хвилин і готово: швидка піца на сметані
- 30.10.2020, 20:10
- 7 911
Як начинку для цієї страви можна використовувати будь-які продукти: ковбасу, курку, гриби, м'ясо та овочі, головне, не забути один з головних інгредієнтів піци - сир
Італійці подарували світові піцу, яка припала до душі всім гурманам. Традиційно цю страву готують з дріжджового тіста, яке замішують вручну. Разом з вистоюванням процес розтягується на кілька годин. Але кулінари навчилися готувати піцу набагато швидше, використовуючи готове листкове тісто, лаваш і навіть скибки хліба або батона. Є й інший рецепт приготування швидкої піци, пише ТСН
Інгредієнти на форму 24 см.
Для тіста:
- 1 яйце;
- 100 г борошна;
- 100 г сметани;
- 1 ч. л. гірчиці;
- сіль;
- перець;
- олія.
Для начинки:
- 100 г сиру моцарела;
- 50 г салямі;
- 1 помідор;
- 1 цибулина;
- 3 ст. л. кетчупу;
- 1 ст. л. оцту.
Приготування покроково:
- Перш за все необхідно добре прогріти форму, в якій будемо випікати піцу. Відправляємо її в розігріту до 220 °C духовку на 5−7 хвилин.
- Для приготування заливного тіста у миску закладаємо яйце, сметану, гірчицю, сіль, чорний мелений перець та борошно. Все добре перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто має вийти як густа сметана.
- У розігріту форму виливаємо олію. Потім викладаємо тісто і вирівнюємо, щоб воно рівномірно лягло на дно форми. Випікаємо в духовці 5−7 хвилин при температурі 220 °C.
- В цей час готуємо начинку. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і заливаємо оцтом, щоб замаринувати. Ковбасу нарізаємо кружечками, а сир натираємо на тертушці. Помідор також нарізаємо півкільцями товщиною близько 5 мм.
- Запечене тісто змащуємо кетчупом і викладаємо начинку в довільному порядку: цибуля, ковбаса, помідори. Зверху посипаємо сиром.
- Випікаємо в духовці при температурі 220 °C протягом 10 хвилин.