Передплата 2024 ВЗ

Як вибрати і з чим їсти авокадо

  • 11.06.2021, 20:15
  • 2 236

Авокадо можна купити в будь-якому супермаркеті і на ринку - як і картоплю, проте набагато дорожче. Однак ціна не зупиняє, бо всі вже знають про користь цього плоду

Фото умовне
Фото умовне

ЯК ОБРАТИ АВОКАДО

Щоб отримати максимум користі і смаку від цього плоду, потрібно знати кілька дуже простих правил. Авокадо повинен бути стиглим. Його стиглість можна перевірити дуже просто — потрібно злегка натиснути на плід, і якщо ви відчуєте, що авокадо піддається вашому натиску, значить, його вже можна їсти. Ще одна ознака стиглого авокадо — хвостик, який залишається від плодоніжки. Якщо хвостик відділяється легко, то плід стиглий, якщо погано — ще ні. Якщо хвостик вже відвалився, то плід вже перестиг, і краще його не використовувати.

ЯК ПОЧИСТИТИ АВОКАДО

Найлегший спосіб — розрізати авокадо уздовж на дві частини, видалити кісточку ножем і дістати м’якоть ложкою. У стиглого авокадо м’якоть дуже легко відділяється від шкірки. Ще один спосіб порізати авокадо — поперек. У тій частині плоду, де розташована кісточка, потрібно обрізати м’якоть навколо. Кільця авокадо теж будуть легко відділятися.

ЩО ПРИГОТУВАТИ З АВОКАДО

Варіантів страв з авокадо дуже і дуже багато. Зокрема — салати з авокадо, бо він чудово поєднується з зеленню і овочами. Якщо хочете чогось простого — приготуйте салат з авокадо і йогуртом. У ньому мінімум інгредієнтів, і він має абсолютно приголомшливий смак. А ще авокадо прекрасно поєднується з цитрусовими. Особливо з трохи терпким грейпфрутом — обов’язково спробуйте цей вітамінний салат.

Ви можете робити пасту з авокадо і намастити її на хліб замість масла, можете приготувати спагеті з авокадо, або японську локшину з горошком. А ще підсмажте його на грилі і приготуйте напрочуд смачний салат з буряком. Якщо вам сподобаються ці поєднання, то не зупиняйтеся і вигадуйте нові.

Читайте також: Екзотика в українській кухні: що можна приготувати з авокадо

Схожі новини