Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США хочуть виділити Україні понад 200 млн доларів на боротьбу російською агресією, - ЗМІ

  • 30.05.2021, 10:45
  • 562

Допомогу повинні схвалити обидві палати Конгресу США

У проекті бюджету на 2022 фінансовий рік Білий дім заклав 255 млн доларів допомоги Україні для протидії агресії Росії, реалізації реформ та розбудови громадянського суспільства.

Про це йдеться в бюджетній пропозиції, оприлюдненій Державним департаментом США в п’ятницю, 28 травня.

Відомство зазначає, що фінансування буде спрямоване на пришвидшення реформ у сферах боротьби з корупцією, розбудову електронного уряду, сприяння європейській інтеграції, покращення бізнес-клімату, посилення сільськогосподарського сектора, зміцнення енергетичної безпеки України та підтримку діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Також фінансову допомогу США планують виділити на сприяння демократичним та економічним реформам, децентралізації, судовій реформі, розбудову «зеленої» енергетики, а ще — для боротьби зі скептичним ставленням щодо вакцин проти Covid-19 і відновлення після пандемії.

Наразі йдеться лише про бюджетну пропозицію, яку мають схвалити обидві палати Конгресу США — Палата представників і Сенат. Для порівняння, у 2020 фінансовому році Україна отримала від США 250 млн доларів допомоги.

Читайте також: Чому НАТО Україну «заміж не бере»

Схожі новини