Передплата 2024 «Добрий господар»

Ревінь, або румбамбар: рецепти простих і солодких страв

  • 22.05.2021, 20:30
  • 19.8K

Дуже довго ревінь вважали декоративною рослиною. І лише у XIX столітті з його ніжно-рожевих стебл розпочали готувати десерти

Тому пропонуємо і вам спробувати приготувати надзвичайну смакоту із ревеню.

Смачна шарлотка з малиною

Фото умовне
Фото умовне

Вам знадобиться:

борошно — 200 гр

цукор — 200 гр

яйце — 4 шт

розпушувач — 1 ч. ложка (або сода 0,5 ч. ложки)

сіль — щіпка

ревінь — 3 стебла (невеликих)

малина — 150 гр

ванілін — щіпка

вершкове масло — для змащування форми

Приготування:

1. Відокремити жовтки від білків. Це легко зробити, якщо розбити шкаралупу яйця на дві половинки і переливати жовток з однієї половинки в іншу над мискою. Весь білок зіллється в миску, а жовток залишиться в одній зі шкаралуп. Його виливаємо в іншу ємність.

2. Всипати половину цукру в білки і збити все міксером в однорідну густу масу білого кольору.

3. Половину цукру всипати в жовтки і збити їх також в однорідну масу. Вона повинна загуснути і стати світлого кремового кольору.

Ложку цукру залишити для начинки.

4. Влити жовткову масу до збитих білків.

5. Додати розпушувач або соду, щіпку солі, ванілін на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру. Також його можна замінити на корицю для аромату.

6. Просіяти борошно і поступово всипати його. Масу перемішати до однорідності, щоб не залишилося грудочок.

7. Ревінь промити, очистити шкірку. Для цього підчепити її з краєчка ножем і потягнути вниз. І так з усіх боків. Потім порізати його невеликими тонкими шматочками.

8. Малину перебрати, мити не обов'язково — особливо, якщо вона зі свого городу.

Якщо ж малина куплена, то краще її все ж помити і просушити.

9. Об’єднати ягоди з нарізаними шматочками ревеню і присипати столовою ложкою цукру.

10. Форму рясно змастити вершковим маслом. Добре підходять для цього пирога силіконові форми, з них пироги завжди дістаються досить легко.

11. Вилити в форму половину тіста.

12. Викласти начинку. Притискати її до тіста не треба. Вона сама розміститися, як треба.

13. Залити все тістом.

14. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. І випікати 25 — 30 хвилин.

Готова шарлотка покриється красивою рум'яною скоринкою і буде пахнути просто неймовірно смачно!

Шарлотка з ревенем, яблуками і батоном

Фото умовне
Фото умовне

Вам знадобиться:

ревінь — 3 — 4 стебла (невеликих)

яблуко — 1 — 2 шт

цукор — 150 гр

яйце — 3 шт

молоко — 1 стакан

батон білий

кориця — 0,5 ч. ложки

вершкове масло — 50 гр

Приготування:

1. Стебла промити і очистити від шкірки. Потім нарізати невеликими шматочками, пересипати їх половиною цукру і залишити на кілька хвилин, щоб вони пустили сік. Сік згодом потрібно буде злити.

2. Яблуко розрізати і прибрати серцевину. Якщо шкірка груба, то її краще очистити. Нарізати його невеликими шматочками.

Якщо м'якоть швидко темніє, то можна полити її поверхню соком лимона.

3. З'єднати шматочки яблука і ревеню. Додати корицю і перемішати. Це наша начинка.

4. Батон нарізати тонкими шматочками.

5. Яйця збити разом з цукром, що залишився. Поступово влити молоко і продовжити збивати до однорідності.

6. Форму рясно змастити вершковим маслом. Викласти боки і дно шматочками батона, створивши своєрідну форму.

7. Викласти на батон начинку, а зверху розкласти маленькі шматочки порізаного вершкового масла.

8. Шматочки батона або хліба вмочити в яєчно-молочну суміш і накрити ними начинку. Рідину вилити зверху.

9. Духовку розігріти до 180 градусів. Поставити в неї форму і запікати до утворення золотистої скоринки.

10. Дістати з духовки, охолодити. Тоді вийняти з форми, нарізати шматочками і подати з гарячим чаєм або холодним молоком.

Можна також їсти шарлотку зі сметаною або фруктовим соусом.

Пісочний пиріг зі сметаною заливкою

Фото умовне
Фото умовне

Для тіста вам знадобиться:

борошно — 2 — 2,5 склянки

масло вершкове — 100 — 120 гр

цукор — 0,5 склянки

яйце — 1 шт

розпушувач для тіста -1 ч. ложка

Для начинки:

ревінь — 3 — 4 стебла

цукор — 4 ст. ложки + 1 — 2 ст. ложки для посипання

ванільний цукор — 1 пакетик

сметана — 250 мл

яйце — 1 шт

крохмаль — 1 ст. ложка

Приготування:

1. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і дати йому розтопитися.

2. Додати цукор і збити все міксером в однорідну суміш.

3. Додати сметану і яйце. Знову перемішати міксером до однорідності. Вийде досить густа світла тягуча маса.

4. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Якщо його не виявилося на Вашій кухні, то замініть його звичайної содою. Тільки додавайте його не повну ложку, а тільки половинку.

5. Всипати борошно в рідку суміш і перемішати спочатку ложкою, а потім замісити руками. У рецепті написано, що муки потрібно додати 2 — 2,5 склянки. Чим більше додасте, тим густіше вийде тісто.

Воно не повинно липнути до рук і не має бути надто щільним і густим.

6. Присипати борошном тісто і залишити на столі на 10 — 15 хвилин, тобто на той час, поки будемо готувати начинку.

7. Викласти в миску сметану, додати цукор і ванільний цукор. Його можна замінити на корицю. Все перемішати. Додати яйце і знову перемішати до однорідного стану і кольору. Повинна вийти світла негуста маса.

8. Додати крохмаль і знову перемішати. Завдяки крохмалю пиріг добре підійметься, буде пишним і повітряним.

9. Стебла промити і зняти грубу шкірку. Нарізати невеликими шматочками 1 — 1,5 см. товщиною.

10. Тісто розкачати в пласт і перекласти в змащену вершковим маслом форму.

11. Вилити на тісто начинку і зверху розкласти шматочки нарізаного стебла. Якщо використовувати 3 стебла, то пиріг буде більш солодким, а якщо чотири, то він буде кислий.

12. Зверху нарізані шматочки присипати цукром.

13. Духовку прогріти до 180 градусів і випікати 35 -45 хвилин, до утворення легкої золотистої скоринки.

Читайте також: Ревінь знову у тренді (Рецепти від «Високого Замку»)

Схожі новини