Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще одна країна відмовилась від вакцини AstraZeneca

  • 12.05.2021, 19:15
  • 791

Норвегія не відновить використання вакцини проти COVID-19 виробництва AstraZeneca через ризик виникнення рідкісних, але сильних побічних ефектів

Про це повідомляє Reuter’s.

Влада країни 11 березня призупинила використання вакцини AstraZeneca після того, як невелика кількість молодих людей, які отримали щеплення, були госпіталізовані через появу тромбів, кровотечі та низької кількості тромбоцитів. Згодом деякі з них померли.

Дослідження, проведене в Данії і Норвегії, показало, що у людей, які отримали першу дозу вакцини AstraZeneca, дещо збільшився рівень утворення тромбів у венах, зокрема з`явилися згустки в головному мозку.

10 травня громадська група медичних, юридичних та інших експертів заявила, що обидві вакцини — AstraZeneca та Johnson & Johnson — не повинні пропонуватися в рамках національної програми вакцинації, хоча охочим слід дозволити їх колоти.

Читайте також: Датська чиновниця оголосила про відмову від AstraZeneca і зомліла (відео)

Нагадаємо, у березні низка країн заявили про призупинення використання оксфордської вакцини AstraZeneca через надходження інформації щодо можливого утворення тромбів у вакцинованих людей.

Мова йде про Данію, Швецію, Норвегію, Естонію, Литву, Люксембург, Латвію, Румунію, Німеччину, Францію, Італію.

Схожі новини