Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Юні українці здобули два "золота" на Чемпіонаті Європи

  • 12.05.2021, 14:55
  • 574

Українці Ксенія Байло та Олексій Середа стали чемпіонами Європи у синхронних стрибках з вишки 10 м.

Про це повідомляє Федерація стрибків у воду.

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Будапешті (Угорщина) Ксенія Байло та Олексій Середа перемогли у синхронних стрибках змішаних пар з 10-метрової вишки.

За 5 стрибків українці набрали 325,68 бали. Срібло у представників Великої Британії Андре Спендоліні та Сірієкс-Ноа Вільямса (307,32), бронза — у росіян Катерини Беляєвої та Віктора Мінібаєва (302,58).

«Ми очікували, що будемо боротися за медалі, але не очікували, що це буде золото. Разом ми тренуємося лише 10 днів, тому дуже раді, що нам все вдалося», — прокоментували свою перемогу Байло та Середа.

Читайте також: Українські спортсменки виграли чемпіонат Європи з фітнесу

Для 16-річної Ксенії Байло — це був лише перший міжнародний старт, і вона відразу виграла золото. 15-річний Олексій Середа у 2019 році переміг на ЧЄ в одиночних стрибках з платформи 10 м. та став наймолодшим чемпіоном Європи у цій дисципліні в історії.

На ЧЄ з водних видів спорту медаль Байло та Середи стала для збірної України другою. В артистичному плаванні золото нашій команді принесла Марта Федіна, яка перемогла у технічному соло.

Схожі новини